palkki

Teemu Selänteen lihansyöntiuho räjäytti somen – ”kommaritouhusta” irvailua

6.02.2023 - 0:11:00

uutiskuva

Teemu Selänne oli jääkiekkouransa aikana Suomessa puolijumalan asemassa. Häntä pidettiin kaiken positiivisuuden symbolina.

Peliuransa jälkeen julkisuuteen on tullut toisenlainen Teemu Selänne. Twitter-päivityksillään hän on kulkenut kohusta toiseen.

Tuorein Selänteeseen liittyvä somekohu tapahtui sunnuntaina. YLE:n teksti-tv:n sivuilla oli uutinen, jossa kerrottiin, etteivät hallituspuolueet ole vieläkään päässeet sopuun, kuinka paljon suomalaisten pitäisi vähentää lihankulutusta. Joidenkin puolueiden mielestä lihansyönnin vähentämisessä pitäisi olla kunnianhimoisempi.

- Ei Tsiisus valtio päättää mitä ihmisten pitäis syödä niinkö? Kommaritouhua parhaimmillaan.. P.s. just oon tilaamassa waguhärkää…, visersi Selänteen twiitti.

YLE:n teksti-tv:n juttu oli sikäli huonosti muotoiltu, että siitä ymmärsi hallituksen määräävän, miten paljon kansalaiset saisivat syödä lihaa. Tosiasiassa hallituksen suunnitelmissa keskityttäisiin nostamaan lihatuotantoon liittyviä veroja, jolloin lihan hinta kallistuisi. Samalla verotuksellisin keinoin kasvisruoasta pyrittäisiin tekemään edullisempaa.

Tällä hetkellä Suomi tukee kotimaista lihatuotantoa varsin avokätisesti. Selänteelle irvaillaankin sosiaalisen median keskusteluissa lihatuotannon verorahoitteisen tukemisen olevan enemmän ”kommaritouhua” kuin lihatuotannon tukemisen vähentämisen. Tukien takia liha on Suomessa jopa keinotekoisen halpaa.

Selännettä on muistutettu myös ilmastonmuutoksesta ja lihatuotannon isosta hiilijalanjäljestä. Talvet lyhenevät ja ulkojäillä yhä harvemmassa paikassa on mahdollista pelata jääkiekkoa.

Selänteelle somekohu on jo toinen muutaman päivän sisään. Aiemmin viikolla hän arvosteli Suomen verotusta Valtteri Bottaksen tilanteeseen liittyen. Bottas arvioi Maria Veitolan haastattelussa, että Suomessa asuessaan hänelle jäisi tuloistaan käteen vain 20 prosenttia.

- Hyvää valtiopolitiikkaa…”savustetaan” varakkaat yksityiset ja yritykset muualle… kuka hyötyy?, Selänne twiittasi

Selänne ei selvittänyt, että todellisuudessa Bottaksen veroprosentti olisi Suomessa 30-40 välillä, jos hän yhtiöittäisi toimintansa. Samantasoinen veroaste olisi Bottaksen tuloilla lähes kaikissa Euroopan maissa Sveitsiä ja Monacoa lukuun ottamatta.

Suomessa asuessaan Bottakselle jäisi tuloistaan käteen suunnilleen yhtä suuri prosentti kuin Selänteelle jäi Kanadassa ja Yhdysvalloissa NHL-jääkiekkoa pelatessaan.

Lue myös: NHL-asiantuntija: Jesse Puljujärven kohtalo on sinetöity – nyt odotetaan enää tätä hetkeä


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

TPS sai selkäsaunan Espoossa

2.03.2024 0:30:34
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

IL: Iivo Niskanen katosi Lahdessa

1.03.2024 19:30:00
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset