Kaksi mahtuu vielä – nämä NHL-vahvistukset Leijonat haluaa Tampereelle

14.05.2022 - 14:30:00


Perjantaina varmistui, ettei Aleksander Barkov saavu Leijonien avuksi kotikaupunkiinsa Tampereelle. Barkovin edustama Florida Panthers meni jatkoon NHL:ssä voitettuaan ottelusarjan kuudennessa pelissä Washington Capitalsin jatkoajalla maalein 4-3.

Barkov olisi ollut todella kova vahvistus Leijonille, mutta NHL:stä on tyrkyllä MM-ryhmään vielä muita kovia nimiä. Tilaa on kisapasseissa yhdelle puolustajalle sekä hyökkääjälle.

Dallas Starsista Leijonat havittelee puolustukseensa ensisijaisesti Miro Heiskasta. Jos hän ei pääse mukaan, olisivat tarjolla samasta seurasta pakkiosastolle Esa Lindell ja Jani Hakanpää.

Hyökkäykseen olisi Dallasista tyrkyllä Roope Hintz. Hän kelpaisi varmasti Leijona-luotsi Jukka Jaloselle.

Leijonille ison potin voisi tuoda myös Carolina Hurricanesin putoaminen. Hyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen otettaisiin varmasti Leijonien MM-ryhmään.

Mahdollisesti Leijonat ottaisi NHL:stä kaksi hyökkääjää, jos Dallas ei putoa, mutta Carolina putoaa. Kisat vietäisiin loppuun seitsemällä puolustajalla.

Dallas voitti perjantaina Calgary Flamesin maalein 4-2. Ratkaisevan seitsemännen ottelun Dallas ja Calgary pelaavat sunnuntaina.

Carolina ja Boston Bruins pelaavat seitsemännen ottelunsa lauantaina. Jos Carolina häviää, olisivat Aho ja Teräväinen vapaita Leijoniin lääkärintarkastuksesta riippuen.

Lue myös: Mikael Granlund tuli Nashvillesta Nääsvilleen – ”On ollut ikävä Leijonia”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport