Jukka Jalonen Mikael Granlundista – ”Se pieni ero hyvien ja huippupelaajien välillä”

15.05.2022 - 0:33:00


Latvia laittoi Leijonat MM-jääkiekossa lujille. Kolmisen minuuttia ennen loppusummeria Mikael Granlundin ylivoimaali ratkaisi suomalaisille kuitenkin voiton.

- Kova peli, niin kuin me tiedettiin. Kaikki nää pelit on ollut Latviaa vastaan kovia. Saatiin vetää ihan miljoonaa. Tiukkaa oli. Onneksi saatiin toi yv loppuun ja Mikke ratkaisi, summasi Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen taiston tauottua.

Latvialaisten mielestä viimeinen jäähy oli oikeusmurha. Jalonen oli tästä eri mieltä.

- Livenä näytti, että käsi oli aika korkealla naamassa, jos muistan oikein nähneeni. Jäähy tuli ja tehtiin maali.

Granlund oli perjantaina saapunut Nashvillesta Tampereelle. Latvia-ottelussa päivää myöhemmin hän saalisti tehopisteet 1+1.

- Hän on maailmanluokan pelaaja. Ainahan siinä aikaerot ja muut vaikuttaa, miten pystyy pelaamaan, mutta tilaa ja aikaa kun hänellä on, ylivoimalla huippupelaaja myöskin, pystyy hän paikat hyödyntämään. Siinähän se pieni ero on hyvien pelaajien ja huippupelaajien välillä, heitti Jalonen Granlundista suoran analyysin.

Latvia piti Leijonia lujilla. Jalonen korosti sen olleen Latvian puolustuspelin hyvyyttä.

- Me pelattiin hyvä peli. Oli vain helvetin hyvä joukkue vastassa. Kukaan ei ole puolustanut meitä vastaan niin hyvin pitkään aikaan, kuten noi puolusti.

Yllätyksiä Latvia ei Leijonille Jalosen mukaan tuottanut.

- Tiedettiin, että ne pelaa 1-3-1:tä, trappia. Ei ole ihan helppo päästä läpi siitä syöttämällä. Se tuotti meille ongelmia. Oli heille hyvä tapa heille pelata.

- Erittäin hyvä vastahyökkäysjoukkue, kuten nähtiin. Ainoa maali vastahyökkäyksestä ja toinenkin olisi voinut tulla. Se on ymmärrettävää, että pakkien pitää vähän miettiä, mihin sen kiekon toimittaa, Jalonen jatkoi.

Erikoistilannepelaaminen Leijonilta sujui.

- Alivoima oli hyvää, kun kymmenen peliä pelattiin leirityksessä. Se on jatkunut erittäin hyvänä. Toteutetaan niitä asioita paremmin.

- Nykyjääkiekossa on tärkeää, että yv ja av toimii. Tänään siinä erittäin hyvin onnistuttiin. Kun viidellä viittä vastaan joku puolustaa hyvin, on maalipaikat kortilla. Kun toinen puolustaa antaumuksella, ei kyllä tonteille pääse, Jalonen päätti.

Leijonat on voittanut nyt Norjan ja Latvian. Turnauksen kolmas vastustaja Suomelle on Yhdysvallat. Se ottelu pelataan maanantaina.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lue myös: Latvian kapteeni kiroili – tuomareille täyslaidallinen "Leijonien suosimisesta"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport