Olympiakultasankari Harri Säteri pysäytti Latvian – ykkösmaalivahdin rooli arvoitus

15.05.2022 - 0:48:00


Leijonat otti MM-jääkiekossa niukan voiton Latviasta pelin päätyttyä 2-1. Ottelu muistutti hyvin paljon Pekingin olympialaisten alkusarjan Latvia-ottelua, jossa Leijonat oli myöskin todella kovilla, vaikka voittikin.

Suomen maalia vartioinut Harri Säteri näki näillä peleillä yhtäläisyyksiä.

- Vähän samantyylinen peli oli kyllä. Latvia pelasi mun mielestäni pirun hyvin kyllä tänään ja puolusti hyvin. Mutta jaksettiin jauhaa meidän omaa peliä ja luotettiin, että paikat tulee ja tehdään sitten. Hyvä esitys meiltäkin, Säteri sanoi Sport Contentille.

Maalivahdille moinen ottelu on vaikea. Latvia keskittyi vaarallisiin vastahyökkäyksiinsä, mutta antoi Säterille vähän torjuttavaa.

- Ei kaikista helpoin peli tietenkään ole. Ei kauheasti kuteja tule, ja sitten kun tulee, niin on maalipaikka. Sellaista se on. Siihen pitää olla valmis.

Jussi Olkinuora pelasi perjantaina Norjaa vastaan ja torjui 5-0 -voiton. Säteri oli vuorossa Latviaa vastaan ja oli ykkösvahtina olympialaisissa. Onko ykkösmaalivahdin roolista päätetty MM-kisoissa?

- Ei varmaan. Pitää kysyä Jukalta. Mulla ei ole mitään tietoa. Meikäläinen pysyy hereillä, ja kun Jukka käskee pelaamaan, niin silloin pelataan, Säteri vastasi.

Olympialaisissa Pekingissä oli vastaavaa arvoituksellisuutta. Säteri oli silloin ykkönen.

- Heh, kyllä. Näillä mennään. Se on toiminut, Säteri naurahti tästä spekulaatiosta.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Jukka Jalonen Mikael Granlundista – ”Se pieni ero hyvien ja huippupelaajien välillä”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport