Leijonien sankari Mikael Granlund innoissaan – ”Toi on ihan mahtava yleisö”

15.05.2022 - 1:09:00


Mikael Granlund ratkaisi Leijonien voiton MM-kisaottelussa Latviaa vastaan. Hän viimeisteli täydellä Nokia-areenalla 2-1 -voittomaalin ylivoimalla kolmisen minuuttia ennen loppua.

Granlund oli perjantaina saapunut Nashvillesta Tampereelle. Matkustusrasitukset ja aikaero eivät näyttäneet painavan jaloissa.

- Sain nukuttua ihan hyvin. Hyvin jaksoin pelata. Varmasti olo ja jaksaminen paranee vielä. Oli kiva päästä pelaamaan, Granlund sanoi.

Leijonat joutui koville. Latvia puolusti laadukkaasti.

- Kaikki kunnia Latvialle. Oli vaikea päästä hyville maalintekopaikoille. Saatiin ylivoima loppuun ja tärkeällä hetkellä se ratkaiseva maali, Granlund sanoi.

Granlund otti vastaan kovia taklauksia. Ne eivät häntä horjuttaneet.

- En mä tiedä. Kyllä ne kaikkia varmaan yritti horjuttaa. Se kuuluu siihen pelin luonteeseen, hän naurahti.

Granlund pelasi ykkösketjussa Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen kanssa. Vastaavalla paikalla hänen veljensä Markus pelasi Pekingin olympiakultajoukkueessa.

- Ihan hyvin lähti. Varmasti löytyy tapoja, millä pystyy enemmän jeesaamaan heitä. Mutta ihan hyvä startti. Pystyttiin luomaan maalipaikkoja, Granlund totesi ketjunsa pelaamisesta.

Voittomaalin jälkeen yleisö oli Nokia-areenalla haltioissaan. Granlund oli kiitollinen.

- Onhan se hienoa. En mä sitä voi kieltää. Toi on ihan mahtava yleisö. Mutta turnausta on vielä jäljellä. Toivottavasti saataisiin jotain hienompaa ja spesiaalisempaa aikaiseksi.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lue myös: Jukka Jalonen Mikael Granlundista – ”Se pieni ero hyvien ja huippupelaajien välillä”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport