Valtteri Filppula hehkutti Mikael Granlundia – ”Huippupelimiestä ei näytä haittaavan”

15.05.2022 - 1:29:00


Leijonat voitti Mikael Granlundin lopussa tekemällä ylivoimamaalilla MM-turnauksessa Latvian maalein 2-1. Latvia piinasi Leijonia, kuten oli tehnyt Pekingin olympialaisissa, mutta taas kerran Suomi pystyi kääntämään matsin voitokseen.

Leijonien kapteeni Valtteri Filppula perusteli selkeästi, miksi Suomella on vaikeaa Latviaa vastaan.

- Paljon hyviä pelaajia. Hyvin liikkuva joukkue. Puolustivat tosi hyvin sitä keskustaa ja sinne oli vaikea päästä kiekon kanssa, ja sitten kun oli vetopaikkoja, ne blokkaili aika hyvin. Erittäin vaarallinen oli vastahyökkäyksissä. Koko ajan piti olla valppaana. Tekivät maalinkin vastahyökkäyksestä, Filppula arvioi vastustajaa.

Filppula korosti Leijonien vahvuuden olevan pelien kääntämisessä.

- Semmoisia nää usein on. Yhden maalin pelejä. Tiukkoja pelejä. Viime aikoina ollaan onnistuttu hyvin kääntämään näitä voitoiksi. Toivottavasti sama trendi jatkuu.

Granlund matkusti Pohjois-Amerikasta Tampereelle perjantaina ja pelasi jo lauantaina. Hän oli rasituksista huolimatta tikissä.

- Oli hieno ratkaisu häneltä se voittomaali. Pelasi tosi hyvin. Ei hirveän kauan ole kerennyt olemaan vielä Suomessa, ja varmaan aikaerokin vähän painaa. Huippupelimiestä ei näytä haittaavan, Filppula totesi.

Suomi on nyt voittanut Norjan ja Latvian. Maanantaina vastus kovenee huomattavasti, kun Leijonat kohtaa Yhdysvaltojen NHL-joukkueen.

- Nyt täytyy levätä ja ruvetaan sitten valmistautumaan jenkkeihin. Tulevat varmaan pelaamaan pikkaisen eri lailla. En ole tässä turnauksessa vielä kerennyt kattomaan heidän peliään, mutta katsotaan videoita. Tulee varmasti kova peli, Filppula ennakoi.

- Voisi kuvitella, että tulee samanlainen maalin peli. Toivotaan, että ollaan hereillä heti alussa, Filppula jatkoi.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Jukka Jalonen Mikael Granlundista – ”Se pieni ero hyvien ja huippupelaajien välillä”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport