palkki

Jukka Jalonen ei jätä Leijonia – myöntää, ettei tämä MM-turnaus enää kiinnosta

26.05.2023 - 16:01:00

uutiskuva

Leijonat koki katkeran pettymyksen hävittyään jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa Kanadalle 1-4. Suomi pelasi ihan hyvin, mutta se ei riittänyt.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ilmoitti ottelun jälkeen, ettei pettymyksestä huolimatta ole mihinkään vetäytymässä. Hän jatkaa tehtävässään sopimuksensa mukaisesti vielä ensi kauden.

- Kun hävittiin tää peli, niin totta kai se motivoi tekemään asioita jatkossakin. Pohditaan keskenämme, pitääkö muuttaa jotain. Mutta ei tän pelin perusteella hirveästi tarvitse muuttaa mitään. Jos voitetaan maalipaikat 17-10, ei hirveästi ole pielessä, jos vastassa on kohtuuhyvä joukkue, mutta pitää miettiä, miten maaleja voisi tehdä paremmin. Jotain pieniä nyansseja pitää tehdä, Jalonen sanoi.

- En mä nyt ole valkoista lippua tässä heiluttelemassa, hän jatkoi.

Jalonen myöntää, ettei innokkaasti seuraile enää, kun Yhdysvallat, Kanada, Saksa ja Latvia taistelevat Tampereella mitaleista.

- Sanotaanko suoraan, ettei tää turnaus enää hirveästi kiinnosta. Mutta en mä ole heti kotiinkaan lähdössä. Kyllä mä tässä varmaan hetken aikaa johtoryhmän ja pelaajien kanssa olen. Puidaan asioita rauhallisesti.

Sveitsi voitti alkulohkonsa, mutta hävisi puolivälieräottelunsa Saksalle 1-3. Jalonen ei siitä yllättynyt.

- Ei se Saksan voitto Sveitsistä ollut meille mikään ylläri, koska nää on aina kovia painepelejä. Mä tykkäsin siitä, ettei me tänään kaaduttu siksi, että meillä olisi ollut kakkendaali housussa. Me uskallettiin pelata hyvinkin tänään.

- Ehkä isompi ylläri oli Latvian voitto Ruotsista. Mutta kun he saivat flown päälle päästyään rimaa hipoen jatkoon kotiyleisön huikean tuen avustamana. Kaikki tietää, mikä meininki Latviassa on siellä hallissa, niin se on ymmärrettävääkin, että näin voi käydä, vaikka olihan Latvia mankelissa, kun katsoo tilastoja, Jalonen jatkoi.

Jalonen muistuttaa, että erinomainen maalivahtipelikin voi ratkaista yksittäisen ottelun.

- Se kuuluu tähän lajiin. Maalivahti on seissyt päällään otettuaan 40 koppia. Silloin sä voit voittaa.

Leijonat alkusarjassa pehmittänyt Yhdysvallat on yllättäen merkittävä kultamitalisuosikki. Jalosta se ei ole yllättänyt.

- Me nähtiin heti, että USA on hyvä joukkue. Se ei ole mikään ylläri, että ovat voittaneet kaikki pelit tähän mennessä. Näiden kisojen paras joukkue tähän mennessä mun mielestäni.

Myös Leijonilla olisi ollut saumoja taistella kultamitalista ainakin maalipaikkojen valossa. Mutta paikoista ei saatu sisään.

- Yhdessä pelissä oltiin huonompia kuin vastustaja kenttäpelissä (USA-ottelu). Muut pelit oltaisiin oltu voittaa. Maalinteko on yksi asia, joka sitten ratkaisee. Ison asia oli varmaan, että me oltiin aika tehottomia koko ajan. Ei saatu hyökkäyspelin tehokkuutta siihen, joka olisi sitä pelaamista auttanut, Jalonen harmitteli.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lue myös: Marko Anttilan erikoinen tarina – ei olisi itsekään uskonut Karjala-turnauksessa


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset