palkki

Saksan NHL-tähti sensaatiosta – ”Bundesliiga päättyikin sopivasti”

27.05.2023 - 22:28:00

uutiskuva

Saksa yllätti jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa päihittämällä Yhdysvallat jatkoajalla maalein 4-3. Saksa nousi kolmannen erän lopussa tasoihin, kun moni katsomossa oli jo vakuuttunut, että Yhdysvallat voittaisi.

Saksalle voitto oli MM-turnauksessa jo kuudes putkeen.

- En tiedä, mitä voisin edes sanoa. Niin paljon on tapahtunut tässä turnauksessa. Hävisimme kolme ensimmäistä peliä ja sitten olemme voittaneet kaikki pelimme, kommentoi Buffalo Sabresin NHL-joukkueessa pelaava Saksan hyökkääjä John Peterka.

- Voitimme Sveitsin tiukassa ottelussa ja nyt tämän pelin. Tunteita on ollut laidasta laitaan. Aivan mahtavaa tasoittaa peli lopussa ja voittaa se jatkoajalla, Peterka jatkoi.

Saksan joukkueesta on paistanut usko omaan tekemiseen. Joukkue onnistui voittamaan Sveitsin puolivälieräottelussa 3-1, vaikka lohkonsa Riiassa voittanut Sveitsi lähti siihen matsiin suosikkina.

- Olimme niin motivoituneita menemään jäälle. Rakastamme tehdä töitä toisillemme tässä joukkueessa. Olemme pelanneet tällä tasolla koko turnauksen ja se toi meidät finaaliin. Sveitsi-ottelun jälkeen tiesimme, että mitä tahansa voi tapahtua. Ja niin kävi tänään, Peterka hehkutti.

Saksan joukkueessa riitti sankareita. Yksi heistä oli Yhdysvaltojen varmalta näyttäneen maalin blokannut Samuel Soramies.

- Hän vain blokkasi sen. En voi kertoa, mitä sanoin, mutta olin niin haltioissani. Se oli upeaa, kommentoi Peterka.

Saksa on menestynyt jääkiekkoilussa viime vuosina hyvin. Pyeongchangin 2018 olympiaturnauksessa Saksa voitti hopeaa. Viimeisissä seitsemässä MM-turnauksessa Saksa on kuudesti yltänyt kahdeksan joukkoon ja kahdesti välieriin, mutta MM-finaalissa Saksa on ensimmäistä kertaa.

- Tulin tänne edustamaan maatani ja pitämään hauskaa. En olisi voinut kuvitella, että pelaamme finaalissa. En voisi olla ylpeämpi, iloitsi Peterka.

- Saksan jääkiekko on kehittynyt paljon. Olimme jo olympiafinaalissa ja nyt olemme MM-finaalissa. Yhä useammat saksalaiset rupeavat seuraamaan lätkää ja lapset ottavat sen harrastuksekseen entistä enemmän. Tällainen kansainvälinen menestys on epätodellista maallemme, hän jatkoi.

Saksan mediassa finaalipaikka on jo saanut valtavasti palstatilaa, vaikka maan jalkapallon pääsarja Bundesliiga onkin yhä kiinnostuksen ykkösenä. Lauantaina Bundesliigan kausi kuitenkin päättyi, joten jääkiekolla voisi olla sauma nousta ykkösasemaan ainakin hetkeksi.

- Toivottavasti. Bundesliiga päättyikin sopivasti. Toivottavasti kaikki keskittyvät huomenna jääkiekkoon, Peterka naurahti.

Loppuottelussa vastaan tulee Kanada. Peterka on vakuuttunut, että Saksalla on hyvä sauma ottelun voittoon.

- Olemme joukkue, jolla ei ole mitään menetettävää. Kaikki on mahdollista. Olen niin ylpeä nyt, että olen saksalainen. Niin hieno hetki. Huomenna mennään nauttimaan.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: USA:n maalivahti shokista – ”Tämä haisee”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset