palkki

Venäjällä riittää pokkaa - kehtaa edelleen ruikuttaa IIHF:n päätöksestä

15.02.2024 - 11:20:00

uutiskuva

Kuten kerroimme aiemmin, Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailukieltoja Ukrainan sodan jatkumisen vuoksi. Nyt Venäjän U20-maajoukkueen pelaajat ovat julkaisseet julkisen kirjeen protestoidakseen päätöstä.

Telegramissa julkaistu kirje on osoitettu IIHF:n puheenjohtajalle Luc Tardifille. Siinä joukkueen edustajat ilmaisevat tyrmistystään IIHF:n päätöksestä.

- Me, Venäjän juniorimaajoukkueen pelaajat, emme ymmärrä, mitä maailman jääkiekossa tapahtuu. Joukkueemme on jo jättänyt väliin kolmet nuorten MM-kisat. Vuonna 2022 emme saaneet päättää turnausta, joka peruttiin koronavirus-epidemian vuoksi.

- Vuosina 2023 ja 2024 Venäjä ei pelannut turvallisuusongelmien vuoksi - näin organisaationne määritteli kisoihin pääsemättömyyden syyn.

Venäläisten mukaan maa joutui epäreilun kohtelun kohteeksi.

- Samasta syystä asetitte Israelin pelikieltoon maajoukkuekilpailuista. Tämä tapahtui 11. tammikuuta 2024. Vain kuuden päivän kuluttua päätit perua sen. Haluaisin tietää, mitä tapahtui kuuden päivän aikana? Onko Lähi-Idän konflikti ohi? Onko turvallisuusongelmat ratkaistu lyhyessä ajassa?

Kirje jatkuu samankaltaisella valitusvirrellä.

- Kysymme sinulta: mitä me, vuosina 2003-2005 syntyneet kaverit, olemme tehneet väärin maailman jääkiekossa? Miksi karkoitat meidät ahkerasti maailman jääkiekosta ja vähennät oman turnauksesi kilpailullisuutta (ja tulevien aikuisten maajoukkueiden turnausten kilpailullisuutta)?

- Jos ongelma ei ole turvallisuus, vaan poliittinen sidos, konjunktuuri tai uskomukset, kerro se suoraan, äänekkäästi, koko maailmalle. Miksi muuten tuot takaisin yhden joukkueen, jolla kaikella kunnioituksella sitä kohtaan on vähän saavutuksia, kuusi päivää pelikiellon jälkeen, ja eristät toisen, joka kahmii mitaleja kaudesta toiseen, vuosiksi?

Kirjeen mukaan IIHF:n täytyisi ottaa mallia NHL:sta ja KHL:sta.

- Miksi toinen organisaatio, NHL, odottaa mielellään jääkiekkoilijoita KAIKISTA maista liittymään seurojensa riveihin? Se raportoi ylpeänä ennätyksistä, kehuu ja mainostaa kymmenien maanmiestemme peliä, epäröimättä sanoa, mistä maasta he tulivat.

- Miksi KHL:n seurat ovat vaikeasta poliittisesta tilanteesta huolimatta iloisia nähdessään listallaan jääkiekkoilijoita KAIKISTA maista?

Joukkue päättää kirjeensä tunteelliseen paatokseen.

- IIHF:lle osoitettu yhteiskirjeemme on huuto sydämestä! Selviydymme kaikista vaikeuksista ja tulemme silti ammattilaisiksi tekemästäsi päätöksestä riippumatta. Mutta haluamme tietää totuuden, kuulla rehellisen vastauksen, emme tavanomaisten kliseisten vastausten taakse kätkettyjä byrokraattisia tekosyitä.

Lue myös: On niillä pokkaa - Venäjä syyttää kansainvälistä jääkiekkoliittoa syrjinnästä


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Sasu Salin säkitti isoja kolmosia

15.04.2024 13:40:40
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset