palkki

Jukka Jalonen – ”Tää ei ole enää mikään pelitapajuttu”

22.05.2024 - 7:30:00

uutiskuva

Leijonat ei vakuuttanut jääkiekon MM-kisojen alkusarjassa, mutta pääsi sentään jatkoon.

Alkusarjan päätöspelinsä Sveitsille Suomi hävisi 1-3. Mikael Granlund joutui ulos lyötyään Sveitsin Andrea Glauseria poikittaisella päähän.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Granlundista suorat sanat.

- Jos vitosen saa, niin silloin ei ole järkevästi toimittu. Eiks se ole ihan itsestään selvää. Ei siinä mun pettymys vaikuta. Tuli tehtyä tommoinen temppu. Katsotaan, mitä siitä seuraa, Jalonen sanoi.

- En mä mitään odota, jyrähti Jalonen kysyttäessä, odottaako hän Granlundin saavan pelikiellon torstain Ruotsi-otteluun.

Ruotsin joukkue on täynnä NHL-tähtiä. Jalosella on tilanteesta selkeä näkemys.

- Samanlainen yhtä hyvä joukkue tulee vastaan. Ehkä sen kaikki huomasivat, pelaajatkin, että jos tunnetaso ja semmoinen kamppailu ja liikkuminen vähänkin jää sinne 90 prosenttiin, niin silloin ei pärjätä. Pitää ollan ihan satasella.

- Tänään tokan erän lopussa saatiin semmoinen apinanraivo päälle. Muuten ei ole palaa näin hyvää joukkuetta vastaan. Pitää olla kaikkien viiden pelaajan yhtä aikaa jäällä. Silloin on mahdollisuudet. Muuten ei, Jalonen jatkoi.

Jalonen teki selväksi, ettei Sveitsi-ottelun esitys riitä Leijonilla.

- Mun mielestäni oli ihan hyvä lähtö. Vaikuttaa sekin, miten vastustajat pelaa. Veti trapin keskialueelle ja silloin peli ei aaltoile päästä päähän. Alku oli ihan hyvä, mutta puolenvälin tietämillä ote rupesi vähän lipsumaan. Sitten Sveitsi vei pitkän aikaa peliä tokan erän loppuun asti. Mutta tällaista tää välillä on.

Tietysti jatkopaikka oli jo varmistunut, kun Britannia voitti Itävallan. Jalosen mukaan Leijonat laittoi siitä huolimatta kaiken peliin.

- Ei ole toista vaihtoehtoa, niin ei pysty sanomaan. Kaikki olivat tänään kyllä täysillä mukana ja yrittivät kaikkensa. Ihan samalla lailla kuin olisivat yrittäneet siinä toisessakin vaihtoehdossa.

Suomi ei ole torstaina suosikki. Jalonen antoi asetelmasta varsin tyhjentävän analyysin.

- Eiks se ole aika inhimillistä, kun katsoo joukkueiden kokoonpanoja. Me ollaan ennenkin oltu altavastaajia. Myös Ruotsia vastaan. Siinähän muuttuu aika lailla asetelma suhteessa tämmöiseen peliin tai runkosarjan johonkin peliin, koska häviäjä putoaa jatkosta. Kaikki nyt ymmärtää, kummalla siinä pelissä on paineita.

- Useasti ihminen ei pysty niin rennosti pelaamaan, kun on pelkoa häviämisen suhteen. Kaikki me tiedetään, että ihan samanlaisia ihmisiä ne ovat ne Ruotsin NHL-pelaajatkin, hän lisäsi.

Jalonen korostaa, että Leijonat pystyy varmasti horjuttamaan Ruotsia, vaikka yksilötaidossa Ruotsi on edellä.

- Jos me saadaan sellainen draivi päälle tänään kuin me saatiin tänään parhaimmillamme, niin silloin meillä on mahdollisuus. Siitähän on kysymys pitkälti. Mutta pitää olla ihan ytimessä henkisesti ja fyysisesti liikkumisessa ja kamppailussa. Siitä kuitenkin on kysymys.

- Sen varmaan kaikki tajuaa, ettei tää ole enää pelitapajuttu, vaan mies miestä vastaan vääntämistä.

Peliin valmistaudutaan ottamalla positiiviset asiat alkusarjan peleistä esille.

- Kyllä me katellaan hyviä asioita, mitä me ollaan tehty parhaimmillamme ja yritetään toistaa niitä jatkossa. Sitten on kiinni siitä, mitä yksittäinen pelaaja tekee oikeissa paikoissa. Tekeekö oikeita ja hyviä ratkaisuja.

- Pienistä asioista on kiinni, mihin sä kiekon siirrät painetilanteessa ja miten sijoitut jossain tilanteessa ilman kiekkoa. Pitää toivoa, että pelaajat tekevät fiksuja juttuja niin kuin parhaimmillaan tekee. Sen sitten aika näyttää ylihuomenna.

Ruotsi-ottelussa torjuvasta Suomen maalivahdista ei Jalosen mukaan ole päätetty.

- Mitä sä tunnustelet, mitä mä tässä sanon. Pojat eivät itsekään tiedä.

Teksti: Otto Palojärvi, Praha. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lue myös: Näin jääkiekon MM-kisat jatkuvat – tässä aikataulu


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Helmareilla hyvä onni arvonnassa

19.07.2024 14:24:12

Livetulokset