palkki

Ratkaisu rankkareilla - perinteiset mustavalkoiset seurajoukkueet iskivät tiukasti yhteen Suomen Cupissa

4.05.2022 - 22:16:00

uutiskuva

Perinteiset mustavalkoiset seurajoukkueet ottivat keskiviikkoillassa yhteen, kun Turun Palloseura ja FC Haka kohtasivat jalkapallon Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa Turussa.

Varsinainen peliaika päättyi 1-1 tulokseen, mutta lopulta koskilaiset saivat hieman balsamia Liigacupin välierätappiolle, sillä tällä kertaa rangaistuspotkukilpailusta oli kotiin tuomisina voitto, sekä menolippu Cupin viidennelle kierrokselle.

Ensimmäisen jakson pallonhallinta oli lievästi koskilaisten, mutta kotijoukkue prässäsi harkitusti ja sai ajoittain luotua painetta Hakan puolustukseen. Osumia ei ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty kummankaan joukkueen toimesta ja näin tauolle siirryttiin siis 0-0 -lukemissa.

Toisen jakson alkuun koskilaiset tulivat pirteästi ja ottelun avausmaali näki päivänvalon jo parin minuutin pelin jälkeen. Omasta päästä startanneesta, nopeasta vastahyökkäyksestä Stavros Zarakostas kuljetti pallon vastustajan kuudelletoista asti, syötti poikittain kahden TPS -puolustajan välistä avopaikkaan Logan Rogersonille, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Kotijoukkueen vastaus tuli reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. Kokenut Kasper Hämäläinen pujotteli Haka -puolustuksen läpi ja sijoitti pallon ohi maalissa pelanneen Mika Hilanderin.

Suomen Cupin neljännellä kierroksella ei pelata jatko-ottelua, vaan ratkaisu haettiin suoraan rangaistuspotkukilpailusta. TPS otti alkuun kuskin paikan, sillä ensimmäisistä vetäjistä Daniel Rantanen onnistui ja Hakan Lee Erwin laukoi ylähirteen.

Tämän jälkeen kurssi kääntyi, sillä Rogerson, Acka ja Eero-Matti Auvinen onnistuivat maalinteossa, kun taas kotijoukkueen lopuista vetäjistä ainoastaan Simo Roiha onnistui ohittamaan Hilanderin, joka poimi Hämäläisen, sekä Jasper Jalosen laukaukset. Kokenut Demba Savage laukoi puolestaan ohi maalin.

Veikkausliigassa alkukauden penkillä istunut Mika Hilander sai tänään vastuuta ja kiitti siitä parhaalla mahdollisella tavalla, vaikkakin Ruutu+ -haastattelussa vähättelikin omaa suoritustaan.

- Maalivahdillahan siinä (rangaistuspotkukilpailussa) ei ole mitään hävittävää. Meidän maalivahtivalmentaja oli hyvin scoutannut vastustajan ja sitten itse menin mokaan yhden.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli niinikään iloinen voitosta.

- Tärkein eli jatkoon meno saavutettiin, juna puksuttaa! Saatiin mukavasti jaettua vastuuta, eikä tullu uusia loukkaantumisia. Nyt palautuminen käyntiin ja katseet kohti lauantaita.

Lähde: FC Haka

Lue myös: Lähde: ManU epäonnistui huippuhyökkääjän ”kaappauksessa”

Lue myös: Hurja summa! Näin paljon Diego Maradonan legendaarisesta pelipaidasta maksettiin


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva