palkki

Roman Eremenkolla HIFK:n parhaat paikat - FC Lahden pitää katsoa peiliin

8.08.2022 - 21:43:00

uutiskuva

Jalkapallon Veikkausliigan häntäpään joukkueet FC Lahti ja Helsingin IFK tasasivat pisteet Hiihtiksen kuumassa ottelussa lukemin 0-0. FC Lahti pääsi jauhamaan miehen ylivoimalla koko toisen jakson, mutta ei saanut kuparista rikki.

Piste-ero sarjataulukossa viimeisenä olevan IFK:n ja toiseksi viimeisenä olevan Lahden välillä säilyi kuudessa pisteessä.

FC Lahti kykeni ottelun alussa luomaan Helsingin IFK:n pienestä hallinnasta muutaman maukkaan maalipaikan. Hysen Memolla löysi pariin otteeseen Chinedu Geoffreyn, mutta nigerialaiskärjen pusku suuntautui ohi ja IFK-vahti Ramilson Almeida venyi Geoffreyn toisen yrityksen tielle vaivoin.

IFK:n parhaat paikat tulivat Roman Eremenkolle, jonka tulinen vapaapotku meni niukasti ohi Antonio Regueron vartioiman lahtelaismaalin. Reguero puolestaan torjui Guillermo Sotelon puolittaisen läpiajon. Muuten Lahti kykeni pitämään vierailijan poissa maalipaikoilta.

Ottelu sai käänteen ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Loorents Hertsi oli käynnistämässä lahtelaishyökkäystä. Savio Roberto liukui vaarallisesti Hertsin jaloille ja katseli suoraa punaista korttia. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa, mutta Lahti pääsi toiselle jaksolle ylivoimalle.

Lahden ylivoima näkyi heti toisen jakson alussa ja IFK joutui vetäytymään syvälle omalle alueelle. Loorents Hertsi osui kertaalleen yläputkeen ja hän pääsi muutamaan maalipaikkaan. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Hertsi alusti myös kahdesti vetopaikan Kevin Kouassivi-Benissanille, mutta Almeida venyi.

Lopussa Lahti lisäsi hyökkäysvoimaa ja FC Lahti -debyyttiään pelannut Dennis Salanovic pääsi ampumaan kulmahässäkästä. Laukaus meni kuitenkin hiuksen hienosti yli. Lahden hyökätessä IFK kyttäsi vastaiskupaikkoja ja Eero Markkanen pääsi kertaalleen läpi. Markkasen sijoitus meni kuitenkin ohi maalin. Lisäajan lopussa IFK sai vielä pienen paineen Lahden maalille, mutta helsinkiläisten laukaukset eivät menneet maalia kohti ja pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella.

FC Lahden keskikenttämies Eemeli Virta ei peitellyt pettymystään. Hänen mukaansa Lahti oli koko pelin ajan huono. Virran mukaan Lahti ei ollut tänään tarpeeksi kärsivällinen.

- Se oli meiltä huono peli. Nämä pitäisi voittaa jokaisella kerralla. Aloitimme huonosti, mutta pääsimme ylivoimalle. Meillä ei kuitenkaan ollut malttia jauhaa. Halusimme maaleja, mutta emme luoneet tarpeeksi vaarallisia paikkoja. Olimme liian hätäisiä. Seuraavissa peleissä meidän pitää näyttää itsellemme ja muille, että olemme hyviä, Virta summaa seuransa verkkosivuilla.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli myös pettynyt sekä esitykseen että tulokseen. Mannilan mukaan joukkueen pitäisi luottaa siihen, mitä se tekee. Päävalmentaja jakoi kunniaa IFK:lle hyvästä taistelusta.

- Olen pettynyt tulokseen ja ennen kaikkea esitykseemme. Meidän pitäisi luottaa siihen, mitä teemme. Tämä on oppimisen paikka. Meillä oli ensimmäistä kertaa pallonhallinta, mutta ajauduimme aina samaan laitaan. IFK taisteli äärimmäisen hyvin. Meidän kaikkien pitää katsoa kuitenkin peiliin, myös valmentajan ja viesti pitää saada paremmin perille. Tilanne ei muuttunut ja meillä on jäljellä vain tärkeitä pelejä. Meidän pitää pystyä tarjoamaan maaleja ja huikeita elämyksiä. Kai tämäkin oli jollekin elämys, mutta itse en ole tyytyväinen, Mannila päättää.

Lähde: FC Lahti

Lue myös: Tällainen lopputulos on ollut harvinaisuus Veikkausliigassa - tilanne ei muuttunut sarjan hännillä

Lue myös: Tottenhamin 55 miljoonan tarjous torpattiin - uusi vielä tulossa?


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva