palkki

Palloliiton erotuomarikriisi sai merkittävän käänteen

12.02.2024 - 13:32:00

uutiskuva

Palloliiton hallitus kokoontui sunnuntaina ylimääräiseen kokoukseen. Erotuomarivaliokunnan puheenjohtaja Petteri Kari on irtisanoutunut tehtävistään.

Muun muassa Helsingin Sanomat ja Yle paljastivat artikkeleissaan, että erotuomarivaliokunnan jäsenet olivat tyytymättömiä valiokunnan johdon toimintaan. Petteri Kari sekä erotuomarikouluttaja Mattias Gestranius saivat erityisesti kuraa niskaansa.

Hallitus käsitteli kokouksessa Palloliiton johdon tekemää yhteenvetoa sisäisen tarkastuksen raportin ja kuulemisten pohjalta suunnitelluista toimenpiteistä erotuomaritoimintaa ja erotuomarivaliokunnan toimintaa koskien. Hallitus hyväksyi Petteri Karin irtisanoutumisen erotuomarivaliokunnasta ja erotuomarivaliokunnan puheenjohtajan paikalta.

Hallitus nimesi erotuomarivaliokunnan väliaikaiseksi puheenjohtajaksi varapuheenjohtaja Styrbjörn Oskarssonin. Muutoin valiokunnan kokoonpano säilyy toistaiseksi ennallaan. Sisäisen tarkastuksen raportissa ja johdon analyysissä tunnistettiin useita kehityskohteita erotuomaritoiminnan ja erotuomarivaliokunnan työskentelyssä ja hallitukselle tehty yhteenveto sisälsi tilanteen parantamiseksi lyhyen ja pitkän aikavälin toimenpide-ehdotuksia, joita Palloliiton johto alkaa välittömästi toteuttaa.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande näkee, että keskeistä tilanteen korjaamisessa on toimintakulttuurin muutoksen tukeminen. Erotuomaritoiminta osallistetaan lähemmäs kaikkia Palloliiton toimintoja.

– Erotuomarit ovat pelin keskiössä yhtä lailla pelaajien, valmentajien ja joukkueiden kanssa. Heidän äänensä pitää kuulua. Historia kulkee aina mukanamme, mutta nykytilanteesta meidän on mahdollisuus oppia ja aloitamme rakennustyön luottamuksen korjaamiseksi, Casagrande sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Casagranden mukaan henkilöön kohdistuvien väitteiden käsittely on aina sensitiivistä, ja näytön arviointi monissa tilanteissa haastavaa. Kaikki osapuolet ovat toisaalta olleet tilanteessa hyvin yhteistyöhaluisia kehittämään ja korjaamaan omaa toimintaansa erotuomaritoiminnan parantamiseksi.

– Sisäisen tarkastuksen raportissa, erotuomareille kohdennetussa kyselyssä ja asiaan liittyvissä laajoissa haastatteluissa ei tullut ilmi rikoksia tai asioita, joiden pohjalta olisi syytä käynnistää muita viranomais- tai kurinpitoprosesseja. Epäasiallista ja huonoa käyttäytymistä on todettu, ja siihen on aikanaan tai tässä yhteydessä asioiden ilmettyä puututtu, ja nyt tehdään korjaavia toimenpiteitä, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi. Erotuomareiden työskentelyilmapiirin tulee olla turvallinen jokaisella tasolla, Casagrande painottaa.

Erotuomarien kuulemisessa kritiikin kärki osoitti erotuomarivaliokunnan ratkaisuihin, autoritaariseen johtamistapaan, päätösten läpinäkyvyyden puutteeseen ja erotuomarien yhdenvertaisen ja tasapuolisen kohtelun puutteeseen.

Lähde: Palloliiton verkkosivut

Lue myös: Real Madridille valtava takaisku - ykköstykki loukkaantui

Lue myös: Cristiano Ronaldo raivona cup-tappion jälkeen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset