palkki

FC Inter kiinnitti lupaavan laitahyökkääjänsä

18.02.2024 - 8:00:00

uutiskuva

Vuonna 2008 syntynyt FC Interin akatemiapelaaja Otto Eloluoto on tehnyt pelaajasopimuksen Veikkausliigan Interin kanssa. Vuodesta 2017 asti Interiä edustaneen Oton sopimus kestää vuoden 2025 loppuun ja sopimus sisältää seuran option kaudesta 2026.

15-vuotias laitahyökkääjä on kerännyt peliaikaa myös Suomen U15- ja U16-maajoukkueissa. Vuonna 2023 nuori hyökkääjä onnistui maalinteossa U15-maajoukkueen paidassa kahdesti ja peliaikaa kertyi 307 minuuttia. U16-maajoukkueen mukana viime vuonna minuutteja kertyi 85.

Interin urheilujohtaja Kalle Parviainen kertoo omien kasvattien kiinnittämisen seuraan olevan erityisen tärkeää.

- Olemme iloisia, että saimme jälleen kiinnitettyä seuraamme pitkäksi aikaa yhden oman kasvatin, joka omaa ison potentiaalin kehittyä ammattilaiseksi.

Otolla on myös vankka tuki mukanaan.

- Kehittymistä on tukemassa suuri määrä ammattilaisia, joiden yhteistyöllä rakentuu ympäristö, joka tukee pelaajan ja seuran tavoitteiden toteutumista. Seuraympäristössä tapahtuva toiminta takaa kuitenkin vain yhden osan pelaajan kehittymisen edellytyksistä.

- Olennaista on tasapainoinen arki, jossa keskittyminen on kehittymisessä ja sidosryhmän kaikki jäsenet: pelaaja, vanhemmat, seura- ja maajoukkuevalmentajat, vievät prosessia samaan suuntaan. Alkuvuodesta tehtyjen sopimusten kohdalla olemme erittäin luottavaisia, että keskittyneen harjoittelun edellytykset ovat kunnossa ja häiriötekijät on minimoitu, Parviainen kertoo.

Eloluodon perhe on ollut pitkään mukana Interin toiminnassa. Eloluodon vanhemmat Saku Eloluoto ja Jenni Eloluoto kertoivat omia kokemuksiaan lapsensa ensimmäisen pelaajasopimuksen solmimisesta Interin tiedotteessa.

- Peruskoulun loppuessa tulee ensimmäistä kertaa ajankohtaiseksi miettiä paitsi jatko-opiskeluita, mutta myös sitä, missä ympäristössä juniori jatkaa jalkapalloilua.

- Missä koulunkäynnin ja harjoittelun yhdistäminen onnistuu sujuvasti? Onko nyt sopiva hetki lähteä koittamaan siipiään ulkomaiseen junioriakatemiaan vai jatkaako harjoittelua tutussa ympäristössä?

Oikea ratkaisu löytyi lopulta läheltä eli tutusta seurasta.

- Olemme pohtineet näitä kysymyksiä ja puntaroineet eri vaihtoehtoja keskusteluissa pelaaja-agentin kanssa, kuunnelleet U16-maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtolan mielipiteen sekä palaveeranneet Interin urheilujohtaja Parviaisen, hallintopäällikkö Lauri Kemppaisen ja talenttivalmentaja Timo Paasolaisen kanssa.

- Myös B1-joukkueen valmentaja Jusu Karvosella on paljon omakohtaista kokemusta erilaisista nuoren jalkapalloilijan kehitysympäristöistä ja hän on kertonut omat näkemyksensä.

Lopputulos on kaikille osapuolille mieluisa.

- Näiden kuulumisten, keskustelujen ja pohdintojen jälkeen meidän kohdallamme järkevin vaihtoehto on, että Otto jatkaa jalkapalloilua omassa kotiseurassaan. Tärkeimmiksi merkitseviksi asioiksi nousi lopulta opiskelun joustavuus sekä mahdollisuus kehittyä pelaajana.

- Interillä on tällä hetkellä mielestämme hyvä nuoruusiän huippuvaiheen konsepti. Se tarjoaa pelaajalle laadukkaan treeniarjen, riittävästi haasteita ja mahdollisuuden mitata omaa tasoaan. Resurssit pelaajamäärään nähden ovat kohdallaan ja ne on suunnattu järkevästi. Treeniryhmissä on sitoutuneita ja eteenpäinpyrkiviä pelaajia, joiden kanssa on hyvä harjoitella ja peliaikaa on mahdollista saada monissa eri joukkueissa oman kehitysvaiheen mukaan.

Kotiseura on Eloluotojen mielestä hieno asia.

- On hienoa, että seura haluaa sitouttaa omia junioripelaajia ja tarjoaa heille varteenotettavan vaihtoehdon kehittyä kohti omaa huippuaan. Meille on välittynyt tunne, että täällä tunnetaan omat pojat ja ollaan valmiita panostamaan heidän kehittämiseensä, Eloluodon vanhemmat summaavat.

Oton aikaisempi akatemiasopimus Interin kanssa olisi ollut voimassa kauteen 2025 saakka.

Lue myös: Gnistan hankki uutta nousua uralleen hakevan ruotsalaismaalivahdin


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset