Tunteiden palolta ei vältytty Italian cupin loppuottelussa – Inter Milan kiri mestariksi

12.05.2022 - 10:23:00


Italian cupin loppuottelu Juventuksen ja Inter Milanin välillä venyi aina jatkoajalle saakka, kunnes Inter Milan pääsi juhlimaan historiansa kahdeksatta kertaa Coppa Italiaa voittamalla ottelun maalein 4–2, 2–2 (1–0). Ottelun sankariksi nousi lopulta Ivan Perisic.

Varsinaisen peliajan jälkeen Italian cupin loppuottelu oli tasatilanteessa 2–2. Inter johti ottelua 1–0 jo seitsemännellä minuutilla syntyneellä Nicolo Barellan osumalla.

Juventus ei kuitenkaan halunnut luovuttaa, vaan nousi tasoihin ja vieläpä johtoon. Torinolaisten osumat syntyivät toisen puoliajan alussa ja maalien välissä ei ennättänyt kulua kuin parisen minuuttia. Tasoitus syntyi 50. minuutilla Alex Sandron ja johtomaali 52. minuutilla Dusan Vlahovicin osumalla.

Inter Milanin tasoitusmaali syntyi 80. minuutilla rangaistuspotkusta, kun Hakan Calhanoglu viimeisteli 11 metristä pallon varmasti maaliin. Tasoitusmaalista ei ennättänyt kulua kolmeakaan minuuttia, kun Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri näytettiin vaihtopenkille keltaista korttia.

Jatkoajalla sankariksi noussut Perisic iski 3–2-johto-osuman 99. minuutilla rangaistuspotkusta. Perisic iski vielä toisen osuman jatkoajalla 102. minuutilla. Tätä ei Juventus-luotsi Allegri sulattanut, vaan nappasi itselleen punaisen kortin ja joutui seuraamaan lopun ottelusta pukuhuoneesta.

Lue myös:

Lionel Messi nousi urheiljoiden ykköseksi – Forbes listasi jälleen palkkakuninkaat


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport