palkki

Serie A:n AC Milanin stadionhanke vastatuulessa - paikalliset asettuivat poikkiteloin

30.09.2023 - 13:02:00

uutiskuva

Italian Serie A:n kärkikamppailussa painiva AC Milan on rakentamassa uutta kotistadionia Milanon metropolialueelle. Stadionhanke on kohdannut kuitenkin nyt vastustusta.

Italian Serie A -seura AC Milan pelaa kotiottelunsa tällä hetkellä legendaarisella San Siro -stadionilla, joka sijaitsee Italiassa Milanon metropolialueella. Stadion avattiin aikanaan syyskuussa 1926 ja vaikka sitä onkin remontoitu runsaasti vuosien varrella, alkaa se olla auttamattoman vanhanaikainen.

Milan on jo pidemmän aikaa kaavaillut uuden stadionin rakentamista ja sille on katsottu jo paikkakin. Uusi stadion rakennettaisiin San Donato Milanesen kuntaan samalla alueella kuin nykyinenkin stadion on. Tontin koko on 108 000 m2.

Alue on nykyisin surkeassa kunnossa ja sillä rehottaa muun muassa huumekauppa. Alueen rakennukset ovat myös purkukunnossa ja kasvisto on täysin villiintynyt. Tontti sijaitsee läheisen moottoritien ja San Donaton rautatieaseman välissä, joten se olisi logistisesti loistavalla paikalla.

San Donato Milanesen kunnallishallinto on jo ilmaissut tukensa hankkeelle. Se on myös sitoutunut palkkaamaan konsultteja edistämään suunnitelmia ja kuuntelemaan paikallisten asukkaiden ja toimijoiden esiin nousseita huolia. Myös muun muassa Lombardian provinssin puheenjohtaja Fabrizio Santantonio on asettunut tukemaan hanketta.

Paikalliset asukkaat ja toimijat eivät kuitenkaan tue hanketta täysin rinnoin. Joukko ihmisiä on ilmaissut huolia muun muassa uuden rakennuksen vaikutuksesta maisemaan. Vastustajat vetoavat myös Euroopan Unionin uuteen ennallistamislainsäädäntöön.

- Euroopassa olemme juuri hyväksyneet lain, luonnon ennallistamislain, joka määrää Euroopan ekosysteemien elvyttämisen ja säilyttämisen, ei niiden tuhoamista, Maria Angela Danzi, Viiden tähden liikkeen europarlamentaarikko, painottaa.

Viiden tähden liikkeen senaattori Elena Sironi on samoilla linjoilla puoluetoverinsa kanssa.

- On käsittämätöntä, että voisimme ajatella betonin valamista, mikä vääristää arvokasta aluetta, joka sisältää Monacin laakson ja on lähellä luostaria ja keskiaikaista Chiaravallen kylää.

Lue myös: Championshipissä kuohuu - seuran pääomistaja löi rahahanat kiinni


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset