palkki

Lukas Hradecky on Saksan jalkapallomestari - Leverkusenin fanit rynnivät jo kesken pelin kentälle

14.04.2024 - 20:16:00

uutiskuva

Bayer Leverkusen on jalkapallon Saksan mestari kaudella 2023-2024. Leverkusen varmisti mestaruutensa kolmanneksi nopeiten Bundesliigan historiassa.

Bayer kaatoi kotikentällään sunnuntai-iltana Werder Bremenin tylysti 5-0 ja tämä riitti varmistamaan sille mestaruuden jo näin huhtikuun puolivälissä.

Mestaruuslauluja alettiin viritellä Leverkusenissa jo 25. minuutilla, kun kotijoukkue sai rangaistuspotkun. Victor Boniface asettui ampumaan ja toimitti pallon varmasti verkkoon.

Toisen jakson alussa Leverkusen oli hetken aikaa aika hermostunut ja vierailija Werder Bremen tuli kovaa päälle.

Tunnin kohdalla tunnelma kuitenkin vapautui. Boniface syötti nerokkaasti taaksepäin ja Granit Xhakan upea 25 metristä lähtenyt laukaus painui verkkoon. Tässä vaiheessa BayArena oli revetä jo liitoksistaan ja katsomossa nähtiin onnen kyyneleitä.

2-0-maali vapautti kotijoukkueen lopullisesti jännityksestä ja lisää seurasi vain hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa superlupaus Florian Wirtz sijoitti pallon yläkulmaan. Wirtz osui 83. minuutilla jo toistamiseen ja osa Leverkusenin kannattajista rynnisti jo tässä vaiheessa kentälle. Tilanne saatiin rauhoitettua ja fanit palasivat takaisin katsomoon. Mutta Wirtz viimeisteli vielä pari minuuttia ennen loppua 5-0 ja sai hattutempun täyteen ja tämän jälkeen fanit valtasivat kentän lopullisesti.

Leverkusenin kausi on ollut upea. Se on pelannut 29 ottelua ja ei ole hävinnyt vielä kertaakaan Bundesliigassa. Mestaruuden voi sanoa olleen siis täysin ansaittu.

Leverkusenin kapteenista ja ykkösmaalivahdista Lukas Hradeckysta tuli vasta toinen suomalainen, joka on voittanut Saksan Bundesliigan mestaruuden Pekka Lagerblomin jälkeen ja vasta toinen suomalaispelaaja ylipäätään, joka on voittanut maailman viiden suurimman jalkapallosarjan mestaruuden.

Hradecky, 34, kulki pitkän tien mestariksi. Hän myönsi jo paikallismedian haastattelussa, että hän oli luovuttanut sen suhteen, että hänestä enää koskaan tulisi Saksan mestaria. Nyt "Luken" suuri unelma on kuitenkin totta.

Bayer Leverkusenille Saksan mestaruus oli sen seurahistorian ensimmäinen. Seura on perustettu vuonna 1904, joten noin 160 000 asukkaan pikkukaupunki sai odottaa täyttymystä 120 vuoden ajan.

Lue myös: Tämä suomalainen voi saada sunnuntaina seuraa - näin hän muisteli ainutlaatuista saavutusta tv-haastattelussa


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Helmareilla hyvä onni arvonnassa

19.07.2024 14:24:12

Livetulokset