palkki

Näin valmentaja Luis Enrique summasi Espanjan shokkitappion

6.12.2022 - 22:02:00

uutiskuva

Espanjan urakka jalkapallon MM-kisoissa päättyi neljännesvälieräottelussa rangaistuspotkukilpailuun. Marokko oli rankkareissa parempi tilanteen oltua jatkoajan jälkeen 0-0.

Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla Espanja hakkasi päätään seinään. Marokon ”bussipysäkkipuolustus” oli rautaa. Rankkarikisassakaan Espanja ei saanut yhtään vetoa sisään.

Espanjan joukkueen päävalmentaja Luis Enrique ei suostunut sanomaan, että Espanja olisi pelannut huonoa ottelua.

- Etkö katsonut ottelua? Dominoimme ottelua. Vastustaja puolusti laadukkaasti. Kyllä, olen myös samaa mieltä kanssasi, että olisimme voineet luoda enemmän paikkoja, hän vastasi toimittajan kysymykseen, jossa vihjailtiin heikosta suoriutumisesta.

- Olen todella ylpeä pelaajistani. He antoivat kaikkensa. Marokko pelasi myös hienosti. He olivat erinomaisia rankkareissa. Heidän maalivahtinsa Bono oli loistava, Luis Enrique jatkoi.

Luis Enrique korosti, ettei hänellä ole kritisoitavaa pelaajiensa esityksestä Marokkoa vastaan.

- Tämä on urheilua. Pelaajani noudattivat suunnitelmaani. Halusivat tehdä maalin, mutta eivät onnistuneet. Minulla ei ole valittamista pelaajien suorituksista. Olen pahoillani vain Pablo Sarabian puolesta. Hänet otettiin kentälle rankkarikisaa varten. Hänellä oli pari paikkaa, joista hän ei onnistunut. Se oli epäreilua hänen kannaltaan.

Yhtäkään rankkaria Espanja ei siis saanut sisään. Luis Enrique otti tästä vastuun.

- Selitys on helppo. Valitsin laukojat. Jos pitäisi aloittaa nyt uusi rankkarikisa, valitsisin samat vetäjät.

Luis Enrique seisoi myös muiden valintojensa takana. Hän ilmoitti, ettei olisi tehnyt mitään toisin.

- Olen tyytyväinen pelaajiini. En vaihtaisi yhtään pelaajaa. Heidän asenteensa oli erinomainen. Tietysti olemme pettyneitä. Saimme hienoa kannustusta faneiltamme. Olemme surullisia, että emme saaneet heille toivottua tulosta.

Luis Enrique myös väisti kysymyksen häntä kohtaan esitetystä kritiikistä.

- En voi kontrolloida median sanomisia. Tämä oli puhdas peli kahden joukkueen osalta. Oliko reilu tulos vai ei, tämä on jalkapalloa. Marokko voitti ja Espanja on ulkona.

Luis Enrique korosti, ettei Marokon maalivahti Yassine Bounou tuottanut yllätystä. Eikä tuottanut myöskään marokkolaisfanien valtava määrä stadionilla.

- Tunnemme Bonon Espanjassa erittäin hyvin. Hän oli ratkaiseva rankkarikisassa. Tunnelma ottelussa oli erinomainen. Paikalla oli paljon Marokon faneja. Enemmän kuin meillä.

Rehtinä kaverina Luis Enrique ei marmattanut erotuomaritoiminnasta. Hänen mielestään ottelu oli oikeudenmukainen ja Marokko ansaitsi voittonsa.

- Tuomarit olivat hyviä. En tavallisesti kommentoi heidän toimintaansa. Heidän toiminnassaan ei tänään ollut huomautettavaa. Marokko pelasi reilusti reilun pelin hengellä.

Luis Enriquella oli ottelun jälkeen selkeä viesti pelaajilleen.

- En mene koskaan pukuhuoneeseen pelin jälkeen. Se ei ole oikea hetki antaa palautetta. Kiitin heti ottelun jälkeen pelaajia. Sanoin, että elämä jatkuu.

Espanjassa vaaditaan jo Luis Enriquen eroa. Hän ei itse ottanut jatkoonsa kantaa.

- Tässä tilaisuudessa ei ole oikea aika miettiä tulevaisuuttani. Olen tyytyväinen työhöni ja Espanjan jalkapalloliittoon. Saan hienoa tukea Espanjan liiton johdolta. Kun teen päätökseni, keskustelen ensin asiaan liittyvien ihmisten kanssa, hän päätti.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Huikea video! Tämän selostajan reaktio kertoi kaiken MM-sensaatiosta


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset