palkki

Belgia menetti kaksi maalia – ”Luotamme tuomareihin”

18.06.2024 - 6:00:00

uutiskuva

Domenico Tedesco koki ensimmäisen tappionsa Belgian maajoukkueen päävalmentajana, kun Belgia sensaatiomaisesti hävisi EM-kisojen avausottelussaan Slovakialle 0-1.

Belgia menetti kaksi maalia VAR-tarkistuksissa, mutta tuhlasi myös maalipaikkoja.

- Varmasti tiesimme, että joskus tulisimme häviämään. Ja tänään kävi niin. En voi sanoa paljoa joukkueelle, että voisimme pelata paremmin. Loimme paljon paikkoja. Jos saisimme maalin, olisi peli helpompi, summasi Tedesco.

- Hallitsimme peliä. Pidimme paljon palloa. Ainoa ongelma oli tuhlatut maalipaikat, Tedesco jatkoi.

Tedesco korosti, että Belgian joukkue uskoo yhä tekemisiinsä.

- On sinänsä normaalia, että maalipaikoista epäonnistuu. Joukkueessa on pettymystä, mutta muuten joukkueessa on hyvä tunnelma. Tämä on ensimmäinen turnauksemme, kun olen valmentajana. Jatkamme positiivisella mielellä.

Belgia muutti tauolla vain laitapelaajien paikkaa. Yannick Carrasco ja Jeremy Doku vaihtoivat puolia, mikä vaikutti oikealta ratkaisulta.

- Vaihdoimme tauolla puolia. Jeremy sai pallon Slovakian puolustuksen taakse. Slovakialla linja oli korkealla ja saimme sen taakse palloja. Olisi pitänyt pelata sinne vain enemmän. Sanoin tauolla, että pelataan vain syvempään, totesi Tedesco.

Doku kunnostautui antisankarina. Slovakia sai suhteellisen halvan voittomaalin.

- Häntä harmittaa ja joukkuetta harmittaa. Joskus virheitä tulee. Slovakiakin teki virheitä. Se oli ratkaiseva maali ja siksi virheestä puhutaan enemmän. Analysoimme sen virheen joukkueen sisällä. Se sattuu, mutta se on osa peliä ja on hyväksyttävä, Tedesco sanoi.

Kevin De Bruyne ei ehkä pelannut parasta otteluaan, mutta Tedesco ei halunnut tähteään kritisoida.

-Kevin pelasi hyvin tänään. Hän on hyvin tärkeä joukkueelle. Häntä ei voi pysäyttää. Hän loi paikkoja. Päästimme yhden maalin, mutta normaalisti emme tällä esityksellä häviäisi.

Belgian toinen VAR-hylkäys johtui käsivirheestä maalia edeltäneestä tilanteesta. Tuomiota kritisoitiin, mutta Tedesco ei halunnut julkisesti purnata.

- On vaikea puhua siitä. Jos olisimme voittaneet, voisin ehkä puhua enemmän. Mutta hävisimme. En halua olla huono häviäjä. Luotamme tuomareihin. Vaikka oli surullista, oli se käsivirhe ja se on vain hyväksyttävä.

Tedesco korostaa tuloksen olevan taululla. Jatkoon on yhä mahdollista päästä.

- Jalkapallossa yllätyksiä tapahtuu ja matematiikka kuuluu mukaan. Joukkue yrittää kaikkensa, että pääsee jatkoon, vaikka tappio harmittaakin.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Didier Deschamps – ”Kylian Mbappe ei voi hyvin”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset