palkki

Slovakian yllätysvoitto – ”Pienemmät maat ovat edistyneet”

18.06.2024 - 6:30:00

uutiskuva

Slovakia yllätti jalkapallon EM-kisaottelussa Belgian voittamalla ottelun 1-0. Tuuriakin oli Slovakialla matkassa, kun VAR vei Belgialta kaksi maalia, mutta se ei riemua Slovakian leirissä himmentänyt.

- Olen todellakin ilahtunut tästä voitosta. Joukkueeni teki, mitä pitikin. Emme pelänneet ollenkaan. Olen todella vaikuttanut, kommentoi Slovakian italialainen päävalmentaja Francesco Calzona.

Calzona korosti voiton merkittävyyttä koko Slovakialle.

- Se on merkittävä voitto minulle henkilökohtaisesti, mutta kaverit ovat tehneet hienoa työtä. He ansaitsevat tämän. Voin omistaa voiton kaikille slovakialaisille, jotka tukivat meitä hienosti.

Slovakia laittoi Belgian koville prässättyään yllättävän ylhäältä. Kova prässi johti Belgian virheeseen, josta Slovakia sai avausmaalinsa.

- Pyysin joukkuettani pelaamaan jalkapalloa. Belgia loi meille vaikeuksia, mikä oli ymmärrettävää, koska Belgia on maailmanluokan joukkue. Paineistimme ylhäältä ja aiheutimme Belgialle ongelmia. Se toi meille maalinkin, Calzona sanoi.

Calzonan korostaa Slovakian edistyneen valtavasti. Voitto ei ehkä ollutkaan niin yllättävä.

- Karsinnoissa meillä oli hyviä pelejä Portugalia vastaan. Meillä oli hyviä harjoituspelejäkin. Tietysti Belgian voittaminen on hienoa, koska se on maailmanluokan joukkue.

Calzona on paneutunut täysillä työhönsä. Hän on opetellut Slovakian kansallislaulunkin. Hän haluaa omistautua Slovakian faneille.

- Opettelin kansallislaulun, koska pidän siitä. Haluan osoittaa olevani osa joukkuetta. Se oli vaikeaa, mutta sillä tuen joukkuetta ja faneja. Haluan olla mukana siinä. Moni slovakialainen matkusti tänne. Oli upeaa nähdä hymyileviä ihmisiä. Todella palkitseva kokemus.

Calzona korostaa, että pienemmät Euroopan maat ovat kuroneet suurten eroja kiinni. Belgia on kyllä edellä, mutta ero ei välttämättä ole niin suuri kuin voisi kuvitella.

- Pienemmät maat ovat edistyneet. Voimme aiheuttaa ongelmia suuremmille maille, mutta ero on yhä suuri. Belgia tuottaa niin paljon kovia jalkapalloilijoita. Mutta on totta, että pienemmät maat nousevat. Sen huomasi EM-karsinnoissa.

Slovakia pelaa seuraavaksi Ukrainaa vastaan. Sen jälkeen joukkue kohtaa alkusarjassa vielä Romanian, joka voitti Ukrainan 3-0.

- Tulee olemaan hyvin vaikeaa. Yllätystuloksia tuli avauskierroksella. Seuraavat pelit ovat vaikeita. Emme halua heittää pois tätä merkittävää voittoa, totesi Calzona haasteesta.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Didier Deschamps – ”Kylian Mbappe ei voi hyvin”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset