palkki

Espanja vaihtoi valmentajaa – tulos on tässä

10.07.2024 - 6:00:00

uutiskuva

Espanja on tehnyt jalkapallon EM-kisoissa häikäisevää jälkeä. Välierässä se kaatoi Ranskan 2-1 ja pelaa sunnuntaina finaalissa, jossa jahtaa turnauksen seitsemättä ja tärkeintä voittoaan.

- Minulla on paljon uskoa tähän joukkueeseen. Yksilötaidon osalta pelaajani ovat fantastisia, mutta he pelaavat kollektiivisesti ja heillä on valtava työmoraali. He haluavat parantaa koko ajan. Olen ylpeä, että saan tehdä töitä heidän kanssaan, kommentoi Espanjan päävalmentaja Luis de la Fuente menestystekijöistä.

Vuoden 2022 MM-kisojen Marokko-tappion jälkeen Espanjan valmentajaksi tullutta De la Fuentea kritisoitiin ennen kisoja. Nyt häntä ylistetään.

- Hyväksyn kritiikin. Olen ekspertti käsittelemään sitä. Teen päätökseni perustuen siihen, miten hyvin tunnen pelaajat. Tunnemme kyllä pelaajat. Tiedän, että he voivat parantaa.

De la Fuente korostaa, että tärkeintä on saada joukkue pelaamaan yhteen ja hyödyntää sen vahvuuksia siten mahdollisimman tehokkaasti.

- Täytyy uskoa taktiikkaasi. Täytyy saada joukkue pelaamaan. Tässä joukkueessa on hyvin erilaisia pelaajia. Tunnemme pelaajat niin hyvin ja pystymme pelaamaan heitä eri tavoin. Tämä on jalkapallon idea. Miten vahvuuksia hyödynnetään. Pystymme pelaamaan erinomaista jalkapalloa.

De la Fuente on toiminut aiemmin nuorten maajoukkueissa. Hänen mukaansa pelaajakehitys on ollut Espanjassa loistavalla tasolla.

- Olen onnekas, että he ovat espanjalaisia. Meillä on paljon nuoria hyviä pelaajia ja tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta, de la Fuente jatkoi joukkueestaan.

Espanjassa noin 70 prosenttia väestöstä seurasi Ranska-ottelua tv:stä tai netistä. De la Fuente on kiitollinen.

- Kiitän heitä. Olen kiitollinen, että Espanjassa meitä kannustetaan. Luomme toivoa ja saamme ihmiset unelmoimaan. Nämä pelaajat ovat hyviä esimerkkejä kaikille kotimaassamme. Olen ylpeä, että kotona ihmiset juhlivat Espanjassa voittoamme.

De la Fuente korostaa kunnian kuuluvan pelaajille. Menestys on hänen mukaansa ollut odotettua.

- En ole yllättynyt. Tiedän pelaajieni potentiaalin. Tämä on pitkä prosessi. Meillä on ollut koko ajan tiedossa, mitä teemme.

- Olen sanonut tämän alusta saakka. Pelaajat ovat kentällä. Valitsemme heidät tietysti, mutta pelaajat tekevät työn ja innostavat meitä muita. Olen niin ylpeä heistä, että olemme finaalissa. Kärsiminen on osa elämää. Nämä pelaajat ovat nuoria, mutta he haluavat kärsiä päästäkseen tavoitteeseen, hän jatkoi.

Espanja on kaatanut pudotuspeleissä nyt Georgian lisäksi Saksan ja Ranskan. Finaalissa vastaan tulee Englanti tai Hollanti.

- Kaksi erilaista joukkuetta oli vastassa. Siksi molemmat voitot saavat minulta suurta arvoa, koska näitä joukkueita vastaan oli pelattava eri lailla. Seuraava peli on taas erilainen. Tuli vastaan Englanti tai Hollanti. Täytyy jatkaa vielä oppimisprosessia. Parannettavaa on vielä, de la Fuente päätti.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Ranskan masentanut Espanjan ihmeteini ajatteli äitiään


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset