palkki

Hollannin Ronald Koeman kyseenalaisti rankkarin ja haukkui VARin

11.07.2024 - 1:32:00

uutiskuva

Hollanti koki katkeran tappion jalkapallon EM-välieräottelussa Englantia vastaan. Ollie Watkinsin yliajalla tekemä maali toi Englannille 2-1 -voiton ja finaalipaikan.

- Olen pettynyt. Ottelu alkoi meiltä hyvin. Sitten meillä oli vaikeuksia keskikentällä pysäyttää hyviä pelaajia kuten Bellinghamia ja Fodenia. Teimme sen takia vaihtoja ja olimme taas parempia. Hyökkäsimme enemmän. Mutta Englanti teki hienon maalin. Se oli sitten ohi, summasi Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman lehdistötilaisuudessa.

Englanti nousi 1-1 -tasatilanteeseen kyseenalaisella rankkarituomiolla. Denzel Dumfries tuli jalka edellä päin Harry Kanea, mutta yritti saada osuman palloon. Kane kaatui näyttävästi ja tuomio tehtiin VAR-tarkastuksen perusteella.

- Mielestäni se ei ollut rankkari. Hän potkaisi palloa. Emme voi pelata kunnollista jalkapalloa VAR:n takia. Se rikkoo jalkapallon. Se on minun mielipiteeni, Koeman jyrähti.

Myös Hollannin pelaajat protestoivat.

- Pelaajat eivät ymmärtäneet tuomarin päätöstä. Denzel tuli tilanteeseen tavoittelemaan palloa eikä kaatamaan pelaajaa. Välillä tuomari ei tehnyt hyviä ratkaisuja. Mutta emme hävinneet peliä sen päätöksen takia. Hävisimme, koska Englanti teki upean maalin, jatkoi Koeman osoittaen myös urheiluhenkeä.

Xaxi Simonsin upea laukaus vei Hollannin johtoon jo 7. minuutilla. Xavi sai Koemanilta kehut.

- Hän oli vaarallinen. Teki hienon maalin. Joskus odotamme liikaa nuorilta pelaajiltamme. Mutta hän pelasi hienon ottelun.

Hollanti ei onnistunut tekemään voittomaalia, vaikka hallitsi peliä toisella puoliajalla. Koeman korosti sen olleen Englannin vahvuutta.

- Kyse oli myös vastustajan laadukkuudesta. Englanti meni alas ja se aiheutti meille vaikeuksia.

Marginaalit olivat pienet. Koemania harmitti hollantilaisfanien puolesta, ettei Hollanti kyennyt ratkaisemaan ottelua edukseen.

- Oli paljon katsojia täällä ja tunnelma oli erinomainen. Pelasimme hyvän ottelun ja meillä oli mahdollisuus päästä finaaliin. Olisimme halunneet tuoda faneille finaalipaikan ja siksi tunne on todella pettynyt.

Hollanti oli joka tapauksessa EM-turnauksen parhaita joukkueita. Koeman uskoo Hollannin kykenevän voittamaan tulevaisuudessa arvoturnauksia.

- Olen tietenkin hyvin luottavainen. Tämä joukkue pystyy parempaan. On paljon nuoria hyviä pelaajia ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Olimme lähellä finaalia. Tässä joukkueessa on jo päästy maksimiin mentaliteetin kannalta ja vähän pitää vielä viilata asioita tulevia turnauksia varten.

Espanjaa pidetään turnauksen parhaana joukkueena. Koeman uskoo Englannilla olevan mahdollisuuksia kultaan.

- Englanti pelasi tänään ensimmäisellä puoliajalla hienoa jalkapalloa. Espanja pelaa hyökkäävämpää peliä. Heillä on erinomaisia laitapelaajia ja pallonhallinta on heillä erinomaista. Mutta Englanti on finaalissa ja heillä on mahdollisuus voittaa. Englanti voi pysäyttää Espanjan. Miksi ei.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Englannin sankarin tsemppiviestien sanoma toteutui – ”Kuulosti naurettavalta”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset