palkki

Englannin Gareth Southgate – ”Espanjalta täytyy ottaa pallo pois”

11.07.2024 - 5:00:00

uutiskuva

Englanti taisteli itsensä jalkapallon EM-finaaliin toista kertaa peräkkäin voitettuaan välierässä Hollannin 2-1. Ollie Watkins teki voittomaalin yliajalla.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate joutui tekemään ottelun aikana useita muutoksia. Hän lopulta onnistui tavoitteessaan.

- Luonnetta oli. Emme olisi ansainneet jäädä takaa-ajoasemaan, koska aloitimme hyvin. Piti muuttaa puolustusta ja tehdä ero ratkaisuja. Bakayo Sakalla oli eri rooleja laitapelaajana ja muualla. Pelaajat joutuivat vaihtamaan paikkoja. Mutta pelasimme hyvin. En muista, että Englannin joukkueella on ollut aiemmin 60 prosenttia pallonhallintaa Hollantia vastaan, Southgate sanoi.

Watkins otettiin kentälle 81. minuutilla. Vaihto oli totisesti onnistunut.

- Watkinsilla oli hetkensä. Hän on ollut turhautunut penkillä. Kaikki pelaajat ovat tukeneet kuitenkin toisiaan saadakseen parhaan irti ja tulos oli tässä, Southgate iloitsi.

Harry Kane teki tasoitusmaalin rangaistuspotkusta, mutta hänet otettiin vaihtoon myöhemmin, Watkins otettiin hänen tilalleen.

- Harry sai kolhun tilanteesta, josta rankkari tuomittiin. Emme tienneet miten pitkään hän voisi pelata ja lopulta hänellä oli vaikeaa. Meillä oli penkilä hyviä pelaajia ja tuoreus auttaisi. Emme halunneet mennä jatkoajalle, joka kuluttaisi fyysisesti. Ollie tekikin hienoa työtä ja ratkaisi ottelun.

Rankkari tuli VAR-tarkastuksen jälkeen. Päätös herätti kritiikkiä, koska Denzel Dumfries tavoitteli palloa, eikä kaatanut Kanea tahallaan.

- En ole nähnyt sitä. Analyytikot katsovat sitä, kommentoi Southgate.

Englanti voi sitten alkaa valmistautua sunnuntain finaaliin Espanjaa vastaan.

- Olemme toista kertaa peräkkäin EM-finaalissa. Joukkue on ollut yhdessä aika pitkään. Olemme tuoneet ihmisille hienoja iltoja. Hienoimpia vuosikymmeniin. Olen siitä ylpeä. Mutta suurin testi on vielä edessä, totesi Southgate, joka uskoo kokemuksestaan olevan ensi sunnuntaina apua.

- Minulla on paljon kokemusta. Jo Venäjällä 2018 voitimme ensi kertaa pudotuspeliottelun Englannille yli kymmeneen vuoteen. Olen saanut paljon kokemusta. Ja olimme finaalisssa jo 2021. Kaikki kokemus opettaa, hän lisäsi.

Turnauksen aikana Southgate on ollut Englannissa kovan julkisen ruoskinnan kohteena. Hän on suhtautunut siihen tyynesti.

-Kun yrität tehdä maasi hyväksi jotain, ja saat kritiikkiä, on se tavallista. On mahtavaa, että fanit tulevat kisoihin, vaikka joutuvat käyttämään siihen paljon rahaa. Se merkitsee minulle paljon. Itse valitsen joukkueen, ja jos sillä pystyn tuottamaan iloa heille, on se mahtava tunne.

- Meillä on ollut hienoja otteita viime vuosina. Tänään oli todellista draamaa, kun maali tuli lopussa. Otin työn vastaan parantaakseni Englannin jalkapalloa. Olemme ylpeitä tästä, mutta olemme tulleet tänne voittamaan. Pelaamme finaalissa huippujoukkuetta vastaan, mutta taistelemme mestaruudesta parhaamme mukaan, hän lisäsi.

Southgaten täytyy miettiä tulevina päivinä, miten Espanjan nuori sensaatiopelaaja Lamine Yamal pysäytetään. Ensi viikonloppuna Yamal täyttää 17 vuotta ja haluaa tietysti synttärilahjan.

- Hän on poikkeuksellinen pelaaja. Meillä on hyviä nuoria pelaajia, mutta espanjalla on Pedri, Nico ja Yamal. Pelaamme todella kovan pelin viikonloppuna. Odotamme todella kovaa peliä, mutta otamme haasteen vastaan, Southgate sanoi.

Resepti on Southgaten mukaan se, ettei Espanjan saa antaa pitää liikaa palloa.

- Täytyy ottaa pallo heiltä ensin pois. Täytyy olla poikkeuksellisen hyvä pallon kanssa ja ilman sitä. Se on finaali, jossa pelataan parasta joukkuetta vastaan. Pelaajien tulee toipua rasituksista ja varmaankaan emme treenaa niin kovaa tulevina päivinä. Mutta meillä on hyvä mahdollisuus.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Hollannin Ronald Koeman kyseenalaisti rankkarin ja haukkui VARin


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset