palkki

Hirveä taistelu paikoista Susijengissä: ”Haippi on päällä”

23.06.2022 - 18:48:00

uutiskuva

Susijengistä tuttu Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

Palmi jätti viime kauden jälkeen italialaisseura Cremonan. Viime kauden loppu meni penkin alle koronan jälkitaudin takia. Toivuttuaan Palmi pääsi laittamaan itseään kuntoon kasvattajaseurassaan Pyrinnössä ja esiintyi alkukaudesta kymmenessä Korisliigan ottelussa. Joulukuussa hänelle tuli tarjous Limburg Unitedista ja hän päätti tarttua siihen.

- Minulla oli muutamia yhteydenottoja muilta seuroilta. Oli esimerkiksi Italian kakkossarjaa, mutta sitten tuli tämä Belgia. Kaikki tapahtui todella nopeasti, kun ensin agentti ilmoittaa, että on tällaista kiinnostusta ja sen jälkeen valmentaja soitti. Sen jälkeen he sanoivat, että katsovat lopulta viimeiseksi jääneen pelini Pyrinnössä Nokiaa vastaan. He halusivat nähdä minut pelaamassa ja sellaisessa tilanteessa, että tämä on se peli mitä he katsovat tarkalla silmällä. Ilmeisesti he tykkäsivät, sillä siitä kesti alle 24 tuntia, kun minulla oli jo nimet sopimuspaperissa, Palmi kertoo päätymisestään Belgiaan.

Kausi Belgiassa oli Palmin osalta haasteellinen.

- Tuntui, että itselläni oli paljon hankaluuksia päästä osaksi pelisysteemiä ja sisäistää niitä asioita mitä valmentaja halusi minun tekevän. Se oli se isoin ongelma ja minusta tuntui, etten myöskään saanut valmennukselta niitä protipsejä mitä minun olisi omalla tekemiselläni pitänyt tehdä, jotta olisin pystynyt auttamaan joukkuetta enemmän.

Vaikean seurajoukkuekauden jälkeen Palmi on liittynyt mukaan Susijengin harjoituksiin. Hän kävi jo treenaamassa open gym -tapahtumissa ja on mukana, kun joukkue on aloittanut valmistautumisen kohti tulevia MM-karsintoja ja EM-kilpailuja.

- Kyllä huomaa, että kaikilla on hirveä hinku taistella siitä kesän lopun EM-kisapaikasta ja näistä karsintajoukkuepaikoista. Haippi on päällä, ja varsinkin tuollaisen vähän vaikean Belgia-keikan jälkeen, tuntui tosi hyvältä päästä taas tutun ja turvallisen Susijengin pariin. Innolla odotan, kun maaottelut alkavat.

Kauaa ei Palmin enää tarvitse odottaa, sillä pallo lentää ensimmäisen kerran ilmaan viikon kuluttua 30.6., kun Susijengi isännöi MM-karsintaottelussa Ruotsia. MM-karsintojen lisäksi Susijengillä on edessään turnauksen Tampereella ja Liettuassa sekä syyskuussa häämöttävät EM-kilpailut.

- Onhan tämä ihan poikkeuksellisen hieno kesä, joka kruunautuu EM-kisoihin. Oma maajoukkueura on kaikki nämä vuodet mitä tässä olen ollut mukana, jollain tavalla keskittynyt siihen, että kaikki tämä johtaa ja loppuu noihin EM-kisoihin. Enkä tällä todellakaan tarkoita sitä, että lopettaisin näihin EM-kisoihin maajoukkueurani, vaan nämä ovat isoin yksittäinen tähtäin mikä minun maajoukkueurallani on ollut. Nyt tehdään koko kesä pirusti hommia, että pääsee sitten edustamaan Suomea, Palmi toteaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Lue myös: Susijengin pelaaja innoissaan tärkeisiin matseihin - "Pienimuotoinen unelma siitä asti, kun aloitin koripallon"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva