palkki

Saksan maailmanmestaruuteen valmentanut suomalaisvalmentaja kerää ylisanoja – ”Hänen vaikutuksensa on valtava”

11.09.2023 - 14:10:00

uutiskuva

Saksa voitti sensaatiomaisesti koripallon MM-kultaa kaatamalla sunnuntain finaalissa Serbian. Mestaruuden takana on suomalais-kanadalainen päävalmentaja Gordon Herbert.

Herbert on tehnyt pitkän valmentajauran Saksassa toimien useiden eri saksalaisjoukkueen päävalmentajana. Vuodesta 2021 yli 40 vuotta Uudessakaupungissa majaansa pitänyt Herbert otti Saksan maajoukkueen ohjat käsiinsä.

Herbert johdatti joukkueen jo viime kesänä EM-kotikisoissa pronssille ja menestystarina sai jatkoa tänä vuonna maailmanmestaruudella. Ottelun jälkeen joukkueen tähtipelaajiin lukeutuva Johannes Voigtmann kehui estoitta päävalmentajaa.

- Et voi sanoa riittävästi hyviä asioita hänestä. Loistava persoona, reilu kaveri, suora kaikkien kanssa.

- Hänen vaikutuksensa on valtava. En voi korostaa sitä tarpeeksi, Voigtmann suitsutti.

Samoilla linjoilla oli myös urheilulehti Kickerin asiantuntija Frederik Paulus, joka antoi Herbertille ison kunnian mestaruudesta.

- Gordon Herbert toi joukkueeseen raikkaan tuuladuksen ja selvän lähestymistavan. Maajoukkueen päävalmentaja ansaitsee suurimman kunnioituksen ja tunnustuksen taipaleestaan, jonka hän aloitti kaksi vuotta sitten, Paulus kirjoittaa kolumnissaan.

Herbert sai sulan hattuun siitä, että hän on saanut joukkueen tähtipelaaja Dennis Schröderin sitoutettua maajoukkuetoimintaan. Turnauksen MVP-palkinnon pokannutta pelaajaa on aiemmin pidetty tuittuilevana ja itsekkäänä.

- Herbert sai kasattua joukkueen, joka oli jo ennen MM-kisoja yksi parhaista ja viihdyttävimmistä. Dennis Schröderin nimittäminen kapteeniksi ennen viime vuoden EM-kisoja osoittautui oikeaksi. Aiemmin egoistiseksi kuvaillusta NBA-tähdestä tuli joukkuepelaaja.

Paulus kehuu, että Herbert on saanut joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen.

- Maajoukkuevalmentaja on uudelleenjärjestänyt hierarkian ja antanut jokaiselle pelaajalle selvän roolin. Turhautuminen ja kateus peliajasta tai pelimääristä ovat menneisyydessä.

- Herbert on puhaltanut elämän takaisin Saksan maajoukkueeseen. Kehitys, joka on vasta alussa, sai huipennuksensa MM-tittelillä, mutta nuoren joukkueen aikakausi on vasta alussa. Joukkueessa on vain kaksi yli 30-vuotiasta pelaajaa ja lähtee nyt yhtenä ennakkosuosikkina olympialaisiin, MM- ja EM-kisoihin. Siitä kunnia kuuluu pääosin päävalmentajalle, Paulus suitsutti.

Lue myös: Saksan koripallon MM-kultaan valmentanut suomalainen hehkutti joukkuettaan

Lue myös: NBA-tähti valittiin koripallon MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Real Madrid hankkii pikakiitäjän

26.02.2024 16:12:59
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset