palkki

Susijengin MM-kisapelaaja pikahälytyksellä lajin suurmaahan - ”Iso rooli on tarjolla”

23.09.2023 - 11:50:00

uutiskuva

Koripallon MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän.

198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

Kantonen oli jo valmistautumassa alkavaan seurajoukkuekauteen Karhu Basketin paidassa, kun Liettuan liiganousija M Basket Maizeikiai menetti maajoukkuepelinrakentajansa Vaidas Kariniauskasin Eurocup-seura Vilnius Wolvesiin. Tämä avasi ikkunan Kantoselle, joka vastasi hyväksyvästi liettualaisseuran kutsuun.

- Liettuan liigakausi alkoi maanantaina ja seuraava peli on jo lauantaina, joten he tarvitsivat uutta takamiestä nopealla aikataululla, ja minunkin osaltani päätös oli tehtävä pian, Kantonen kertoo.

- Kariniauskasin lähdettyä M Basket tarvitsee ensisijaisesti pelinjohtajaa, ja sitä roolia olen tullut joukkueeseen täyttämään. Iso rooli on tarjolla ja tavoite on, että runkosarjan päätyttyä ollaan pudotuspeleissä. Vaikka kauden eka peli päättyikin niukkaan vierastappioon, niin kokonaisuus näytti hyvältä.

M Basket tulee olemaan Kantosen uran toinen ammattilaisosoite. Edellisen kerran Kantonen pelasi Suomen rajojen ulkopuolella kaudella 2020-21, jolloin hän edusti Aix-Mauriennea Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

- Koin, että nyt oli sekä oikea aika että oikea tilaisuus käyttää ulkomaanoptio. Diilin kanssa edettiin nopein kääntein ja suuret kiitokset kuuluu Karhu Basketille paitsi menneistä vuosista, myös ymmärryksestä tässä tilanteessa, Kantonen kiitää.

- Karhu Basket on ensiluokkainen organisaatio, joka kohtelee pelaajiaan todella hyvin. Vuosista Karhu Basketin kanssa jää paljon hyviä muistoja.

Kantosen lisäksi M Basketissa pelaa alkaneella kaudella toinenkin Karhu Basketin pelaaja, sillä Susijengin isoon päähän lukeutuva Daniel Dolenc solmi joukkueen kanssa sopimuksen elokuussa.

Kantonen debytoi M Basketissa tänään lauantaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään Jonavan. Kantonen kuului Susijengin arvokisakokoonpanoon 2022 EM-kisoissa ja 2023 MM-kisoissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote. Kuva: FIBA

Lue myös: Valtteri Bottas ymmällään - pudotteli tällaista tekstiä Viaplaylla

Lue myös: Max Verstappen vei autonsa uskomattomalla tavalla äärirajoille: ”Se tuntui todella hyvältä”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset