palkki

Tällaisen loman Susijengin kippari vietti MM-kisojen jälkeen - ”Aika nopeasti siinä tuli lähtö”

23.09.2023 - 13:34:00

uutiskuva

Susijengin kapteenilla Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Salin siirtyi helmikuussa 2016 Gran Canarian joukkueeseen ja on siitä lähtien viihtynyt Espanjan auringonpaisteessa. Gran Canarian jälkeen tuli siirto Malagaan, jonka jälkeen matka jatkui Teneriffan saarelle. Lauantaina Salinilla starttaa jo viides kausi Teneriffan paidassa.

- Aika lailla tutut kuviot. Tuttu joukkue, tuttu paikka ja jo aika lailla tuttu sarja, joten ei siinä mielessä ole sellaista alkujännitystä. Mutta onhan se siistiä päästä taas aloittamaan kausi, Salin hekumoi.

Salinilla on takanaan kiireinen kesä. Espanjan ACB:n viime kausi jatkui kesäkuuhun ja pienen tauon jälkeen alkoi MM-kisoihin huipentunut maajoukkuerupeama. Ikinuori Salin ei kuitenkaan tunne vielä väsymystä.

- Sain viimeisen MM-pelin jälkeen huilata muutaman päivän, että aika nopeasti siinä tuli lähtö. Siihen on kuitenkin jo näiden vuosien aikana tottunut. Tietenkin taukoa olisi voinut olla muutama päivä enemmänkin.

Paluuta arkeen helpottavat tutut rutiinit. Joukkue jatkaa Txus Vidorretan osaavissa käsissä ja joukkueen runko on pysynyt jo vuosikausia samana.

- On helppo tulla takaisin, kun kaikki systeemit, pelaajat ovat tuttuja ja jengi on jo kuosissa. Se auttaa, kun valmistautumiskausi jää lyhyeksi.

Teneriffa on keski-iältään sarjan vanhin joukkue. Joukkueessa on vain kaksi alle 30-vuotiasta pelaajaa ja heistäkin Lauri Markkasen Arizonan aikainen joukkuekaveri Dusan Ristic on nuorin 27-vuotiaana.

Susijengissä 32-vuotias Salin on joukkueen vanhin pelaaja, mutta Teneriffassa tilanne on hieman päinvastainen.

- Vielä jaksaa porskuttaa. Meidän joukkueen keski-ikä taitaa olla jotain 33, joten minähän olen vielä nuori täällä, Salin letkauttaa.

Tavoitteet korkealla kauteen

Teneriffa lukeutuu ennakkospekulaatioissa taas kivikovan ACB-liigan kärkipäähän, mutta tavoitteet siintävät korkealla myös eurokentillä. Toissakaudella Mestarien liigan voittoa juhlinut joukkue on jälleen yksi suurimmista voittajasuosikeista. Viime kaudella se hävisi Final Fourin välierässä pisteellä Hapoel Jerusalemille. Se sai kuitenkin balsamia haavoilleen voittamalla pronssiottelussa Malagan.

- Tavoitteena on olla taas siellä Mestarien liigan kärkikahinoissa mukana. ACB:ssä haluamme jatkaa siitä mihin viime kaudella jäimme. Tänä vuonna ACB on taas entistäkin kovempi sarja. Pudotuspeleihin kotiedulla ja sitten tietenkin on Copa del Rey, Salin listaa joukkueen tavoitteita.

Salin on Teneriffan kanssa voittanut Mestarien liigan ja FIBA Intercontinental Cupin, mutta Espanjassa pokaalit ovat kiertäneet Salinia jo pitkään. Ainoa Espanjassa voitettu palkinto on Super Copan voitto Gran Canarian paidassa vuodelta 2016.

- Olisihan se hieno voittaa jotain. Viime vuonna olimme aika lähellä, mutta hävisimme Copa del Rey’n finaalissa. Siitä Super Copan voitostakin alkaa olla jo aika kauan. Voittaminen on kuitenkin vaikeaa ja täällä on tosi paljon kovia joukkueita.

ACB:n suurimpina ennakkosuosikkeina kauteen lähtevät tutusti hallitseva mestari Barcelona sekä Real Madrid. Salin povaa kuitenkin aiempaa ehkä hieman yllätyksellisempää kautta.

- Malaga on ollut hyvä ja selvisi myös Super Copan finaaliin. Realilla on taas hyvä jengi, mutta ei ehkä ihan yhtä hyvä kuin viime vuonna. Sielläkin alkavat kotimaiset olla jo aika vanhoja. Barca on pieni kysymysmerkki, kun on uusi koutsi ja uusia pelaajia, Salin arvioi kauden lähtökohtia.

Teneriffa aloittaa kautensa juuri Malagaa vastaan. Joukkueet tulivat toisilleen hyvin tutuiksi viime kauden lopulla. Ne kohtasivat Copa del Rey'n finaalissa, jossa Malaga oli vahvempi. Teneriffa nappasi puolestaan pidemmän korren Mestarien liigan pronssipelissä, mutta Malaga voitti joukkueiden puolivälieräsarjan ACB:ssa ja päätti Teneriffan kauden.

- Varmaan aika vaikea peli tulossa. Heilläkin on aika lailla sama jengi kuin viime vuonna. Meilläkin tuntuu tosi hyvältä tällä hetkellä. Veikkaan, että riippuu vähän päivästä kumpi tämän vie, Salin alustaa.

Lähde: Koripalloliitto. Kuva: FIBA

Lue myös: Susijengin MM-kisapelaaja pikahälytyksellä lajin suurmaahan - ”Iso rooli on tarjolla”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset