palkki

Korisliigassa merkittäviä uudistuksia uuden kauden kynnyksellä

30.09.2023 - 12:20:00

uutiskuva

Tulevalla Korisliiga-kaudella 2023–24 nähdään useita muutoksia. Suomen Koripalloliitto tiedotti niistä lauantaina uuden sarjakauden kynnyksellä.

Suomen Koripalloliitto tiedotti lauantaina useista sääntömuutoksista uuden Korisliiga-kauden alkajaisiksi.

Videotarkistus

Videotarkistukseen automaattikameroiden kuvan lisäksi tarjolla on myös ottelulähetykset tuottavan Sanoma-konsernin Nelonen Median Ruutu-suoratoistopalvelun manuaalituotannon kuva. Korisliigaan hankitun käyttöliittymän kautta myötä pystytään lähetyksen kuvaa kelaamaan kuva kuvalta, eli erotuomareille on tarjolla tarkka kuva tapahtuneesta.

Ottelusiirrot

Sarjaohjelmaan merkitty ottelu pelata, mikäli joukkueella on käytettävissä vähintään kuusi edustuskelpoista pelaajaa. Joukkueen päävalmentajan tai muun nimetyn valmentajan estyminen toimimasta ottelussa valmentajana ei ole peruste ottelun siirtämiselle.

Joukkuetta ei voi pakottaa pelaamaan otteluita peräkkäisinä päivinä, eikä joukkueella voi olla enempää kuin neljä ottelua kahdeksaan päivään. Mikäli ottelua ei pystytä pelaamaan perustellusti sarjavaiheen aikana, määrätään joukkueelle, joka ei ottelua ole kyennyt pelaamaan, kilpailusääntöjen mukainen tekninen tappio.

Vaatimus vähintään edustuskelpoisten pelaajien vähimmäismäärästä ottelussa on poistunut.

Pelaajien viimeinen rekisteröintipäivä

Pelaajien rekisteröinti joukkueen kokoonpanoon tulee tehdä vahvistetun sarjaohjelman mukaisen runkosarjan viimeistä ottelua edeltävänä arkipäivänä. Kilpailusääntöjen 27 § mukaiseen runkosarjaan kuuluvat runkosarja sekä ylempi ja alempi jatkosarja.

Pelaaja, joka ei ole kuluvana kilpailuvuotena ollut rekisteröityneenä aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoissa pelanneessa joukkueessa, voi siirtyä uutena pelaajana Korisliigassa pelaavaan joukkueeseen viimeisestä rekisteröintipäivästä annettuun takarajaan mennessä.

Tällaiselle pelaajalle voidaan myöntää edustuskelpoisuus, ja hänet rekisteröidä joukkueeseen, mikäli kaikki edustuskelpoisuudesta määritellyt dokumentit ovat kaikkien osapuolien toimesta toimitettu Koripalloliittoon ja pelaajan edustuskelpoisuus seurassa on vahvistettu takarajaan mennessä.

Muiden pelaajasiirtojen osalta takaraja on helmikuun viimeinen päivä. Korisliigassa pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä perjantaihin 29.3.2024 kello 16.00 mennessä.

Kokoonpanot Korisliigan nettisivuilla

Tällä kaudella kokoonpanot ilmoitetaan pelipäivänä kello 10.00 mennessä Korisliiga.fi-sivulla rippumatta mihin aikaan päivästä peli pelataan.

Yleisömäärien ilmoittaminen

Alkavalla kaudella kaikkien tulee ilmoittaa samalla tavalla. Yleisömäärät lasketaan saman logiikan mukaan.

1. Otteluun myydyt liput

2. Myydyt kausikortit täysimääräisenä

3. Käytetyt vapaaliput/-kortit

Lue myös: Liigan HIFK lainaa nuoren puolustajansa Kiekko-Vantaaseen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset