palkki

Sasu Salin myöntää kroppansa ottaneen kulumaa

22.02.2024 - 12:50:00

uutiskuva

Suomen koripallomaajoukkueessa paljon menestystä saavuttanut takamies Sasu Salin kuuluu nykyään Susijengin kokeneempaan kaartiin. Hän valmistautuu nyt EM-karsintoihin sekä kesän olympiakarsintoihin.

Aiemmin isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa pelannut Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin. Peliminuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle.

- MM-kisakesän jälkeen kroppa oli ottanut jonkin verran kulumaa enkä ollut vielä lokakuussa ihan parhaalla jalalla liikkeellä. Meillä oli samaan aikaan veteraanipitoiselle joukkueelle tyypillisesti hidas alku kauteen ja kesti lähemmäs joulua, että päästiin käyntiin, Salin kommentoi koripalloliiton tiedotteessa.

- Kauden aikana on muutenkin tapahtunut kaikenlaista. Valmentaja on tykännyt käyttää kahden palloa käsittelevän takamiehen kentällistä, jolloin mun roolini on jäänyt pienemmäksi. Lisäksi kauden alussa meni suhteellisen pitkä pätkä miettiessä ensi kauden sopimustilannetta. En tavallisesti ole mikään stressaajatyyppi, mutta moni vaikea asia kasautui tuohon alkukauteen, hän jatkaa.

Susijengi pelaa perjantaina vieraissa Serbiaa ja maanantaina kotona Tanskaa vastaan. Salin hakee otteluista uutta virtaa.

- Jos on ollut seurajoukkueessa vaikkapa vähän vaikeampaa, täällä saa aina tuoreen startin tuttujen kavereiden luota ja voi ammentaa siitä energiaa ja onnistumisia kauteen. Toisaalta jos seurajoukkueessa kulkee, sillä samalla hyvällä vireellä on helppo tulla tänne. Ihan joka jätkä nauttii mahdollisuudesta pelata näitä pelejä.

Serbia on kotonaan tietysti merkittävä suosikki Suomea vastaan.

- Me voidaan lähteä Serbiaa vastaan ilman paineita pelaamaan niin hyvin kuin pystytään. Yritetään saada tuotua tämän viikon aikana treenattua uutta, liikkuvampaa ilmettä kentälle ja pistetään vapaat heitot sisään, niin kaikki on mahdollista. Vähimmäistavoite Serbiaa vastaan on, että matsin jälkeen jää hyvät fiilikset omasta pelistä, Salin toteaa.

Tanska-ottelussa asetelma on päinvastainen. Suomi on suosikki.

- Mitä ensi maanantain otteluun tulee, niin kotikentällä pitää hakea voitto, oli vastassa kuka tahansa. ”Iffe” Lundberg on tietysti voittanut neljä peliä Virtus Bolognalle tällä kaudella, joten haaste on kova, mutta meillä on susifanit tukenamme.

Suomella on kisaisäntänä varma EM-kisapaikka. Karsinnoissa haetaan kuitenkin rankingpisteitä tulevien karsintojen kaavioiden kannalta.

Kuva: FIBA

Lue myös: Futistähti Dani Alves raiskasi – istuu vankilassa monta vuotta


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset