palkki

Susijengi on hurjan haasteen edessä - ”Yksi maailman parhaista”

23.02.2024 - 11:25:00

uutiskuva

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään perjantai-iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu.

Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

Palmi teki läpimurtonsa Susijengiin viime vuosikymmenen lopulla ja on nyt viiden vuoden ajan urakoinut penkiltä peliin tulevana hyökkäyspään erityisasiamiehenä, jolla on vapaus laittaa pallo ilmaan aina sen käsiin saadessaan. Tästä nähtiin mallikas työnäyte vuosi sitten, kun Palmi latoi Espoo Metro Areenalla 16 pistettä silloista tulevaa maailmanmestaria Saksaa vastaan.

- Kun heitto alkoi toisella puoliajalla uppoamaan, Lassi (Tuovi) piti minut kentällä ja yritin olla luottamuksen arvoinen. Viimeisellä aikalisällä mulle piirrettiin heittokuvio ja mulle tuli siitä entistä vahvemmin sellainen olo, että Susijengissä kaikkiin kahteentoista pelaajaan luotetaan ja ne pelaa, kenellä kulkee, Palmi muistelee vuoden takaista.

- Multa on Susijengi-paidassa muutama suonenvetopeli jäänyt väliin, joten kiva, että osui tuohon paikkaan, vaikka voitto jäikin ottamatta. Muutaman kerran olen sen pelin jälkikäteen katsonut ja pakko sanoa, että harvoin näkee sellaista heittotykitystä kuin Saksalla silloin (kolmoset 64,7%).

Nyt alkaneeseen EM-karsintaikkunaan Susijengi on lähtenyt keskimääräistä pienikokoisemmalla joukkueella ja erityisesti Palmin pelipaikoilla kilpailua riittää. Tämän viikon harjoitusten perusteella Palmi on pitänyt pintansa Susijengin sisäisessä hierarkiassa.

- Meillä on erittäin hyviä pelaajia kakkos- ja kolmospaikalla. On kova haaste vääntää joka päivä treeneissä Sasun (Salin) ja Eliaksen (Valtonen) tasoisia kavereita vastaan ja ansaita omat paikkansa. Se auttaa meikäläistä tosi paljon, hän arvioi.

- Ollaan joo nyt vähän pienempi joukkue, kun isoa kalustoa on Ameriikoissa, mutta valmennus on muokannut hyvin susihyökkäystä juuri tämän ikkunan tarpeisiin ja näiden pelaajien vahvuuksiin. Uskon, että Serbiakin vähän yllättyy.

Tämän illan ottelusta latausta ei puutu. MM-hopeamitalisti Serbia pelaa ensimmäisen kotiottelunsa sitten MM-kisamenestyksensä ja vetää Belgradin Aleksandr Nikolic-hallin ääriään myöten täyteen väkeä.

- Eipä hirveästi tarvitse latausta erikseen hakea, vaan uskon, että lataus on täysi heti kun astutaan hallin puolelle, Palmi hymyilee.

- Illan peli vaatii joka pelaajalta valmiutta tehdä kaksinkertaisen määrän duunia ja erityistä tarkkuutta toteuttaa omaa peliä, kun vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista. Pikkuasiatkin täytyy tehdä ihan eri tasolla.

Serbia isännöi Susijengiä Belgradissa perjantai-iltana 23.2., suora lähetys JIM-kanavalla ja Ruutu-palvelussa klo 21.00 alkaen.

Susijengi kohtaa Tanskan Espoo Metro Areenalla maanantaina 26.2. klo 18.30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote. Kuva: FIBA

Lue myös: Lauri Markkasen Jazzilta karmea sulaminen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Sebastian Aholle hieno tunnustus

22.04.2024 11:12:33
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset