palkki

Susijengin pelaaja liekeissä - loisti trillerin tähtenä

1.04.2024 - 11:59:00

uutiskuva

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Maxhuni paukutti 18 pistettä Le Portelin napatessa jatkoajan jälkeen tärkeän 83-77 (46-38, 73-73) -voiton.

Maxhuni ei tyytynyt pelkästään pisteiden tekoon, vaan ruokki joukkuekavereitaan myös kuudella syötöllä ja nappasi kolme levypalloa ja yhden riiston. Kolmannella peräkkäisellä voitolla Le Portel on Ranskan liigassa seitsemäntenä.

Aiemmin viikolla EuroCupin finaalipaikan napannut Paris Basketball jatkoi vakuuttavasti myös kotoisessa sarjassa, kun se murjoi paikallispelissä Nanterren 102-68 (56-46). Mikael Jantunen sai tililleen kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Tuomas Iisalon valmentama ryhmä on sarjassa toisena.

Mikko Larkas pääsi juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa, kun Strasbourg voitti ASVELin haamuheitolla summerin soidessa 82-80 (48-39). Ottelu ratkesi Tyrus McGeen vaikeaan kolmen pisteen heittoon samalla, kun peliaika päättyi. Strasbourg taistelee pudotuspelipaikasta ollen yhdeksäntenä.

Espanjan liigassa Sasu Salin nappasi kaksi levypalloa, kun Teneriffa tarrasi kiinni pudotuspelien kotietuun voittamalla sarjajumbo Palencian selvästi 89-68 (40-32).

Granada otti tärkeän voiton kukistaessaan Joventut Badalonan 86-83 (47-34). Valtonen kasasi seitsemän pistettä ja neljä levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Voitolla Granada sai voiton hajuraon putoamispaikkaan.

Alexander Madsenin Andorra ei pystynyt pistämään kapuloita rattaisiin Murcialle, vaan lähti kotimatkalle 86-99 (40-50)-tappio niskassaan. Madsen otti kolme levypalloa. Andorra on juuri Granadan yläpuolella sarjassa.

LEB Orossa Alex Murphy oli kuumana, kun hän palautti Estudiantesin takaisin voittojen tielle 95-79 (42-28)-voitolla Castellosta. Murphy sivusi kauden piste-ennätystään heittäessään 19 pistettä ja sai tasaisesti yhdet merkinnät myös levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntatilastoihin.

Remu Raitasen Caceres piinasi sarjakakkosta Tizona Burgosia, mutta hävisi kotonaan harmittavasti 64-66 (28-37). Raitasen tilastot täyttyivät viidestä pisteestä, kahdesta levypallosta ja riistosta. Caceres on toiseksi viimeisenä.

Perttu Blomgren oli loistavassa vireessä, kun Domzale jyräsi vahvan toisen puoliaikansa ansiosta 94-69 (48-44)-voittoon Sencurista. Blomgren paukutti 16 pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä sekä torjunnan.

Suomalaisvalmentajien olo taistelussa sarjapaikasta Saksan Bundesliigassa ei helpottunut viikonlopun aikana. Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim hävisi jumbojoukkue Academics Heidelbergin vieraana 86-90 (44-55). Merlins putosi sarjassa viimeiseksi.

Aatu Kivimäki ja Daniel Jansson eivät saa hengittää yhtään vapaammin, kun Heidelberg nousi Tigers Tübingenin kanssa tasapisteisiin Tigersin hävitessä Würzburgin vieraana 81-96 (42-51). Kivimäelle kirjattiin viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö.

Kesken kauden Herfordin peräsimeen siirtynyt Miikka Sopanen ei pystynyt pelastamaan joukkueen kautta, vaan Herfordin kohtaloksi tulee pudota Saksan ProB:stä. Asia sai sinetin, kun Herford hävisi kotonaan Rostock Seawolves Academylle 95-104 (49-47).

Italian Serie A2:ssa Osku Heinosen Sangiobbe Basket kärsi kotonaan niukan 68-71 (29-29)-tappion Real Sebastiani Rietille. Heinonen oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saldolla ja täytteli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla. Sangiobbe on lohkossaan viimeisenä.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen koutsaama Swans Gmunden hävisi kotonaan Traiskirchen Lionsille 61-72 (30-34). Gmunden jatkaa ylemmässä loppusarjassa kakkosena.

Lähde: Koripalloliiton tiedote. Kuva: FIBA

Lue myös: Järkyttävä tappioputki päällä - Jazz pelailee loppukauden ilman Lauri Markkasta


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Sasu Salin säkitti isoja kolmosia

15.04.2024 13:40:40

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

TPS voitti Suomen mestaruuden

15.04.2024 0:14:50
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset