Harri Heliövaara kertasi hullua päiväänsä Tennisliitolle - "Sarjassamme ei olisi voinut käsikirjoittaa"

12.05.2022 - 6:45:00


Harri Heliövaara vietti ikimuistoista päivää tenniksen Rooman ATP Masters-turnauksessa keskiviikkona. Heliövaara ja Lloyd Glasspool kukistivat nelinpelin ensimmäisellä kierroksella maailman ykkösparin Joe Salisbury/Rajeev Ram 7-6 (7-5), 6-3.

Mahtava voitto oli yksi asia. Toinen oli se, että Heliövaaran ja Glasspoolin ei edes pitänyt pelata Roomassa.

Kaksikko matkusti Roomaan vaikka paikka nelinpelin pääsarjassa ei ollut varma. Listalla oli useita pareja Heliövaaran ja Glasspoolin edellä. Niitä pareja alkoi kuitenkin vetäytyä suomalaisbrittiläisen kaksikon edestä pikku hiljaa.

- Olimme alustavalla alternate-listalla kuudensia. Sovimme kumpikin ottavamme aamulennot Roomaan. Paikkamme ei kuitenkaan edelleenkään ollut varma, sillä vasta 10.30 selviäisi meinasivatko edellämme olevat kaksi paria tänään sainata mukaan alternateiksi, kun kerran yksi vapaa paikka kaaviossa oli tiedossa. Sopivasti Roomaan laskeutumisen jälkeen kuitenkin selvisi, että me olimme korkeimmat tämän päivän listan sainaajat ja kohti kenttiä siis mennään, Heliovaara kirjoitti blogissaan.

Ja siellä kentällä tuli makeaakin makeampi voitto.

– (Tämä on) sarjassamme ei olisi voinut käsikirjoittaa. Semmoinen fiilis, että on tullut tehtyä asioita oikein, kun pystyimme voittamaan maailman ykkösen ja kakkosen. Ihan absurdi tilanne, Heliövaara kertoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat toisella kierroksella Thanasi Kokkinakisin ja Frances Tiafoen. Ottelu on heti torstain ohjelmassa.

– En ole aiemmin Masters-tasolla pelannut, joten kyllähän sitä pitää lähteä jos paikka tulee. Ei nyt hirveästi harmita, Heliövaara totesi.

Lue myös: Emil Ruusuvuori joutui taipumaan Rooman ATP-turnauksessa

Lue myös: Tenniksen Suomen naisten ykköspelaaja innoissaan: "Tämä voitto varmistaa pääsyni myös Wimbledoniin"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport