Mäkitörmä työnsi Tampereella kärkituloksen ja Kymäläinen ennätyksensä

28.01.2022 - 20:50:00


Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä voitti Tampereella perjantaina käydyn kuulantyöntäjien maajoukkueleirikilpailun talven kotimaisella kärkituloksella 17,29. Tulos jää sentin Mäkitörmän halliennätyksestä.

Mäkitörmä työnsi kilpailussa neljästi yli 17 metrin. Toiseksi pisin työntö kantoi 17,21.

– Työntövarmuus lämmitti kovasti. Yksikään työntö ei ollut teknisesti kuin enintään tyydyttävä. Erityisesti oikea jalka jäi liian taakse ja se kertaantui lantion asentoon, Mäkitörmä totesi SUL:n tiedotteessa.

– Voima-arvot ovat kohonneet ja tekniikkakin on mennyt parempaan suuntaan. Ehkä se on tuonut työntöihin lisää varmuutta.

Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen oli toinen ennätyksellään 16,50. Kymäläisen aiempi ennätys oli ulkoradoilla työnnetty 16,24. Entiseen halliennätykseen tuli lisää 30 senttiä.

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Emilia Kangas oli kolmas työnnettyään 15,20 ja Tampereen Pyrinnön seitsenottelija Saga Vanninen neljäs tuloksella 14,60.

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo voitti miesten kuulantyönnön tuloksella 17,95. Kiekonheittäjien leirikilpailussa Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen vei naisten kilpailun voiton heitettyään 53,20.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport