Nyt on massiivista - huippuiskussa oleva Alisa Vainio tähdittää Suomen suurinta juoksutapahtumaa Helsingissä

11.05.2022 - 13:30:00


Helsingissä järjestetään tulevana lauantaina todella massiivinen juoksutapahtuma. Kyse lajissaan Suomen suurimmasta tapahtumasta, eli Helsinki City Running Day’sta.

Olympiastadionille kokoontuu lähes 14 000 juoksijaa ja iso joukko Suomen kärkinimiä testaamaan kuntoaan ja kilpailemaan maratonilla, puolimaratonilla, maratonviestissä, doublessa (maraton ja puolimaraton), 5 kilometrillä, sekä lasten minimaratonilla.

Kovakuntoinen Alisa Vainio tähdittää naisten puolimaratonia. Vainiolla on takanaan tältä vuodelta jo kaksi huippumaratonia. Viimeisin ennätys 2.29.56 syntyi reilu kuukausi sitten Rotterdamissa.

Ensi elokuussa pidettävien Münchenin EM-kisojen maratonille on osallistumispaikka jo varma, ja heinäkuun MM-kisoihin Yhdysvaltain Eugenessa pääsy toteutuu todennäköisesti ranking-systeemin kautta. Suora tulosraja MM-kisoihin on 2.29.30.

Vainion valmentajan Jarmo Viskarin mukaan urheilija ei ole vielä päättänyt, kumpi arvokisa on kesän päätähtäin.

- Tavoitteena on enemmänkin kehittyä juoksijana kokonaisvaltaisesti. Vainio on maratoonarina vielä nuori ja kokematon, joten ehjä ja hyvä harjoittelu on nyt tärkeintä, Viskari kommentoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Viskarin mukaan Helsinki City Run on hyvää harjoittelua kovaan maantievauhtiin tulevia kisoja varten. Varsinaista tulostavoitetta ei urheilijalla ja valmentajalla lauantain juoksua varten ole. Vainion tänä keväänä tehty ennätys on 1.12.22.

Lähde: SUL:n verkkosivut

Lue myös: Mika Lehtimäen seuraajan paikka avoimeen hakuun - rekrytointi avataan 13. toukokuuta


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14