palkki

Topi Raitanen nieli hiekkapölyä ja sen jälkeen pettymyksen: ”Nyt ei ollut hyvä jalka”

13.05.2022 - 23:10:00

uutiskuva

Topi Raitanen joutui kovaan testiin heti kauden avauskisassaan 3000 metrin estejuoksussa Dohan Timanttiliigassa perjantaina. Huippuvastuksen lisäksi vastassa oli 30 asteen helle ja varsinkin kova tuuli, joka heikensi juoksuaikoja pitkillä matkoilla.

Raitasen sijoitus oli 11:s ajalla 8.38,75. Raitasta aika ei tyydyttänyt, mutta kauden avaus ei ollut helppo myöskään olosuhteiden puolesta.

- Täysi työpäivä se oli. Tuuli oli kova ja ilmassa oli hiekkapölyä. Sen tunsi itse keuhkoissa ja kuulee nyt, kuinka jengi tässä vieressä yskii, Raitanen totesi tuoreeltaan juoksun jälkeen.

- Jo verryttelyssä tunsin hiekkapölyn silmissä, mutta siihen juoksu ei kaatunut. Nyt ei ollut hyvä jalka, enkä saanut niin sanotusti hengityksen puolesta apuja, enkä sellaista iskua päälle, Raitanen jatkoi.

Raitasen seuraava 3000 metrin estejuoksustartti on kuun lopussa Ostravassa ja sitä ennen hän juoksee Lahdessa 25. toukokuuta gp-kilpailun sileän 3000 metriä.

- Isoa kuvaa tämä juoksu ei muuta. Olen tehnyt koko kevään hyviä harjoituksia ja nyt teen hyvän valmistautumisen Ostravaan. Lahdessa saan yhden startin ennen sitä, Raitanen sanoi.

Raitasen vastus oli kovin mahdollinen, kun starttiviivalla oli viime kesän Tokion olympialaisten viisi parasta juoksijaa mitalikolmikon Marokon Soufiane El Bakkalin, Etiopian Lamecha Girman ja Kenian Benjamin Kigenin johdolla. Peräti seitsemän juoksijan ennätys oli alle 8.10:n.

El Bakkali ja Girma, Tokion kulta- ja hopeamitalistit, kävivät sadasosakamppailun kisan voitosta ajoin 8.09,66 ja 8.09,67, mutta sen jälkeen juoksijoiden erot venähtivät suuriksi.

Raitasen valmentaja Janne Ukonmaanaho pitää suuria tuloseroja luonnollisena, kun juostaan rankoissa olosuhteissa. Oman suojattinsa suorituksesta valmentaja ei hätäile:

- Ensimmäinen kisa on aina arvoitus. Epävarmuus lisääntyy, kun olosuhteet vaihtuvat samalla rajusti. Nyt Topi siirtyi Suomen viileydestä kaksi päivää ennen kisaa kuumaan ja kosteaan. Arvokisoihin valmistauduttaessa sopeutumisaikaa pitää olla 10 päivää, mutta näissä tavallisissa kisoissa siihen ei tietenkään ole mahdollisuutta.

Kahtena viime kautena Raitanen on avannut kautensa tuloksin 8.30 ja 8.35, mutta silloin myöhempinä ajankohtina. Kaiken lisäksi takana oli jo startteja sileän matkoilla.

- Mutta on tässä vielä pitkä matka kuljettavana ja kesään on vielä aikaa. Ei tämä Dohan juoksu Topin todellista kuntoa kertonut, Ukonmaanaho totesi.

Lähde: SUL:n tiedote

Lue myös: Hirmuinen keihäskaari Timanttiliigassa!


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva