palkki

Kaisa Mäkäräinen säväytti uudessa lajissa! ”Halusin kokeilla kuinka jalkani toimivat”

14.05.2022 - 17:33:00

uutiskuva

Helsinki City Running Dayn yksi mielenkiintoisimmista nimistä oli entinen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen. Hän juoksi naisten puolimaratonilla kolmanneksi ajalla 1.25.28.

- Tämä oli minun ensimmäinen juoksukisani asvaltilla. Halusin kokeilla kuinka jalkani toimivat uudella alustalla, jos innostun myöhemmin kokeilemaan tätä enemmänkin, Mäkäräinen kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Hiihtouransa jälkeen Mäkäräinen on harrastanut jonkin verran polku- ja vuorijuoksua, kuten myös ampumajuoksua.

- En ole ehtinyt hiihtotalven jälkeen juosta kovinkaan paljon, mutta tämän perusteella pystyn juoksemaan asvalttikisojakin. Puolimaraton taitaa olla minulle kuitenkin liian pitkä, lyhyemmät matkat saattavat kiinnostaa enemmän.

Naisten puolimaratonin voittaja Alisa Vainio piti hyvää vauhtia, vaikka kyseessä taisi olla hänelle enemmänkin harjoitusveto. Aika oli 1.12.46, kun hänen ennätyksensä on vain hivenen parempi 1.12.22.

- Ajattelin etukäteen sellaista 1.16:n aikaa, mutta kovempaahan tuo meni. Perusraastoa raskailla jaloilla tiiviin harjoittelun lomassa, Vainio totesi juoksustaan.

Vainion jatko-ohjelma riippuu siitä, toteutuuko hänelle paikka heinäkuisten Eugenen MM-kilpailujen maratonille. Rankingin kautta se todennäköisesti irtoaa, vaikka suora MM-raja jäikin kevään maratoneilla reilun 20 sekunnin päähän.

- Nyt haen ratakisoja ja niiden kautta rytmiä ja nopeutta. Vuoristoleiri ennen MM-kisoja tulee mietittäväksi, jos valinta kisoihin tulee.

Helsinki City Running Day keräsi lauantaina Helsinkiin lähes 14000 ennakkoilmoittautunutta kisaamaan maratonilla, puolimaratonilla ja 5 kilometrillä.

Annemari Kiekara voitti naisten maratonin mainiolla ajalla 2.41.11. Viikko sitten hän juoksi Barcelonassa 2.40.14 eikä väsymys näyttänyt nyt pahemmin painaneen, päinvastoin.

- Olisipa viikko sitten ollut näin hyvä päivä, niin aika olisi painunut silloin nopeassa kisassa paljon paremmaksi. 2.36 olisi mennyt, Kiekara totesi.

Jo huhtikuussa Kiekara juoksi Rotterdamissa 2.39.46. Kiivas kisatahti johtuu siitä, että hän himoitsee pääsystä elokuisiin EM-kilpailuihin, joihin Suomella voisi olla mahdollisuus lähettää mukaan naisten maratonin joukkue.

Miesten maratonin voitti Oscar Holmström ajalla 2.24.57. Helsinkiläinen, kardiologiaan erikoistuva 29-vuotias lääketieteen tohtori on noussut muutamassa vuodessa harrastelijajuoksijasta Suomen maratonin kärkitasolle.

Miesten puolimaratonin voitti Tarton yliopiston urheiluseuraa edustava kenialainen Ibrahim Mukunga Wachira. Hän kävi kovan kirikamppailun Jarkko Järvenpään kanssa. Ero maalissa oli muutama metri, vaikka miehet saivat saman ajan 1.07.58.

Nuori juoksulupaus Mika Kotiranta jatkoi kevään hyviä juoksujaan ja oli Helsinki City 5:lla kolmas. Kaksi ensimmäistä olivat Belgian Yannick Michiels ja Viron Tiidrek Nurme ajoin 14.26 ja 14.30. Kotiranta oli kolmas ajalla 14.34 ja Hannu Granberg neljäs ajalla 14.43.

Kotiranta oli tyytyväinen juoksuunsa, vaikka lopussa oli taipuminen ulkomaisten vieraiden vauhdissa. Hän kehui reittiä nopeaksi ja hyväksi juosta.

- Siisti veto. Juoksusta jäi hyvä fiilis. Yleisöä oli mukavasti kannustamassa. 4 kilometriä juoksimme porukassa, mutta sitten kärjen loppuveto oli minulle liian kova.

Moona Korkealaakso voitti naisten 5 kilometriä ylivoimaisesti minuutin erolla seuraavaan. Maalissa hän ei kuitenkaan ollut aivan tyytyväinen.

- Ei ollut hyvä päivä. Jalat tuntuivat raskailta alusta lähtien. Viimeisin kova harjoitukseni jätti jumeja lihaksiin, enkä kerennyt palautua niistä.

Korkealaakso oli mukana Helsinki City 5:lla ensi kertaa ja tykkäsi kilpailusta ja sen tunnelmasta.

Lähde: SUL:n tiedote

Lue myös: Leijonat tarjosi kauhuleffan – Ruotsi uhkasi Fintelligensin kisabiisiäkin


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 

Real Madrid voitti - laiha lohtu

27.05.2023 23:50:02
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset