Olympiakomitea teettää ulkopuolisen selvityksen tapaus Lehtimäkeen liittyen

12.05.2022 - 15:04:00


Suomen Olympiakomitean hallitus on päättänyt torstaisessa 12.5. kokouksessaan tilata. ulkopuolisen, riippumattoman selvityksen BDO Oy:ltä. Aiemmin maaliskuun lopulla hallitus päätti tilata selvitysen ulkopuoliselta taholta.

Olympiakomitean laatimassa tiedotteessa kerrotaan, että tilattu toimeksianto käsittää Olympiakomitean ja sen johdon toiminnan, kun huippu-urheiluyksikön entiselle johtajalle on annettu varoitus ja hänet on valittu jatkokaudelle, kun Olympiakomitea on antanut tiedotteita ja pitänyt lehdistötilaisuuden huippu-urheiluyksikön entisen johtajan eroon johtaneista tapahtumista ja kun Olympiakomiteaan palkattiin kaksi johtajaa vuonna 2022.

BDO Oy on suomalainen tilintarkastus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka toimii 167 maassa. Yritys on perustettu vasta vuonna 2016. Viime vuonna sen liikevaihto oli 28,3 miljoonaa euroa.

Selvitys on määrä saada valmiiksi vielä lähiviikkojen aikana, jotta se voidaan toimittaa jäsenistölle ennen Olympiakomitean seuraavaa yhdistyksen kokousta 31.5.

Lue myös:

"Oma menestyksekäs urani tulee näkemään vielä kuudennet paralympialaiset"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport