Jaakko Hänninen toimi tallinsa kapteenin apumiehenä Italian ympäriajossa

13.05.2022 - 19:28:00


Italian ympäriajon seitsemäs, 196 kilometrin ja noin 4500 nousumetrin raskas etappi rannikolta Apenniinien vuoristoon ajettiin alusta asti vauhdikkaasti. Jaakko Hännisen AG2R Citroen Teamin kapteenina kilpailuun lähtenyt Felix Gall tuli hyvin maaliin kokonaiskilpailun kärkimiesten ryhmässä ollen etapin 13:s.

Etnalle päättynyt etappi sujui kuitenkin Gallilta sen verran vaatimattomasti, että hän on nyt kokonaiskilpailussa sijalla 36 (+6:48). Hänninen, joka toimi Gallin apumiehenä mm. juomapullojen noutajana, tuli maaliin sijalla 95 (+26:31).

Kaikilla oli tiedossa, että sopivalla kokoonpanoilla irtiotto taistelee voitosta. Ja näin kävikin. Giron pisimmässä, noin 28 kilometrin nousussa muodostui kärkeen seitsemän ajajan irtiotto, ja siitä löytyi etapin voittaja hollantilainen Koen Bouwman (Jumbo-Visma).

Irtiottoryhmä pieneni matkan varrella neljän ajajan suuruiseksi, jossa ajoivat Koen Bouwman ja hänen maanmiehensä ja joukkuetoverinsa Tom Dumolin, niin ikään hollantilainen Bauke Mollema (Trek-Segafredo) sekä italialainen Davide Formolo (UAE Team Emirates). Viimeisten kilometrien iskuissa Dumolin putosi nelikosta, mutta tuli takaisin vajaa kolme kilometriä ennen maalia.

Näin Jumbo-Visma sai loppuun miesylivoiman. Se auttoi sen verran, että vastustajat eivät tehneet enää iskuja. Bouwman pääsi avaamaan kirinsä pieneen loppunousuun ja muilla ei ollut voimaa vastata. Bauke Mollema tuli toiseksi ja Davide Formolo kolmanneksi.

Kokonaiskilpailun kärkimiehet olivat vielä 50 kilometriä ennen maalia noin kuuden minuutin päässä kärkikvartetista. Lähinnä INEOS Grenadiersien joukkue ajoi kuitenkin eroa pienemmäksi. Maalissa sitä oli noin kolme minuuttia. Etapin tulokset eivät järkyttäneet kokonaiskilpailun kärkeä. Trek-Segafredon espanjalainen Juan Pedro Lopez ajaa edelleen johtajan rosapaidassa.

Seuraavaksi ajetaan Napolista Napoliin 153 kilometriä. Vaihteleva etappi, jossa on vain yksi luokiteltu neljännen kategorian nousu.

Lähde: TWD-Länkenin tiedote

Lue myös: USA:n NHL-tähti aikoo maistaa Tampereella mustaamakkaraa

Lue myös: Vuoden 2012 farssi vältettiin Nokia-areenalla – rallikuskienglantia kuullaan


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport