palkki

Matilda Castern aloittaa urakkansa kauden kolmannessa major-kilpailussa - "Haastava kenttä"

23.06.2022 - 6:50:00

uutiskuva

Suomessa pikaisesti piipahtanut Matilda Castren pääsee pelaamaan todellisessa huippuryhmässä, kun golfin naisten kauden kolmas major-turnaus PGA Championship käynnistyy torstaina. Arpa heitti Castrenin samaan ryhmään maailmanlistaa dominoivan Jin Young Ko´n sekä major-voittaja Angela Staffordin kanssa.

Castren, Ko ja Stafford lähtevät kentälle torstaina kello 15.06 Suomen aikaa. Perjantaina heidän lähtöaikansa on vastaavasti 20.34.

PGA Championship on naisten toiseksi vanhin major-turnaus, jota on pelattu vuodesta 1955 lähtien. Tänä vuonna kilpailu pelataan Marylandin osavaltiossa sijaitsevalla Congressional Country Clubin Blue-kentällä.

Kilpailun palkintopotti on noussut viime vuoden 4,5 miljoonasta peräti 9 miljoonaan dollariin. Voittajalle ojennettavan shekin arvo on 1,35 miljoonaa dollaria.

Castrenin visiitti Suomeen oli onnistunut. Hän sai vedettyä hyviä harjoituksia yhdessä valmentajansa Petteri Nykyn kanssa. Veljen häät viime viikon lauantaina kruunasivat Suomi-visiitin.

Siirtyminen Suomesta Yhdysvaltoihin ei sen sijaan sujunut aivan Castrenin suunnitelmien mukaan, ja hänen valmistautumisensa kilpailuun on ollut hieman haastavaa.

- Matkalla oli vähän myöhästymisiä, ja oltiin todella myöhään sunnuntai-iltana perillä. Minun mailat jäivät Lontooseen, mutta toivotaan, että ne sieltä tulevat, Castren harmitteli.

Castrenin välinesponsori Titleist toimitti hänelle toiset rautamailat maanantain harjoituskierrokselle. Draiverin ja muiden puumailojen kanssa oli vähän hankalampaa.

- Ei ole tämä viikko lähtenyt käyntiin ihan niin kuin olisi toivonut.

Castrenin ensitunnelmat kentästä olivat vahvasti positiivisen puolella. Kenttä näyttää hänen silmäänsä hienolta, ja kentän kuntokin saa Castrenilta kehut.

- On kyllä haastava kenttä. Griineissä on tosi paljon muotoja ja pitää tarkasti miettiä, mihin lähestyy. Tiiltä ei ole mikään superkapea, mutta bunkkerit tulevat aika hyvin peliin. Mutta tosi kiva kenttä ja hieno paikka, Castren luonnehtii Congressional Country Clubin Blue-kenttää.

Castrenin ohella myös Sanna Nuutinen on mukana kilpailussa. PGA Championshipin voittoa puolustaa Jessica Korda.

Castrenin ja 155 muun pelaajan otteita voi seurata Viaplayn ja V Sportin kanavien kautta. Lähetysajat ovat torstaina ja perjantaina 18.00–23.00, lauantaina ja sunnuntaina puolestaan 20.00–0.00.

Lähde: Tiedote

Lue myös: Lähde: Nelinkertainen major-voittaja loikkaa golfin Saudi-liigaan

Lue myös: Matt Fitzpatrick juhlii ensimmäistä major-voittoaan - "Aina kun jakaa ennätyksen Jack Nicklausin kanssa..."


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset