palkki

Matilda Castrenin kausi on ollut pettymys - revanssin paikka legendaarisella kentällä

3.08.2022 - 9:37:00

uutiskuva

Golfin Scottish Openissa viime viikolla jatkokierroksilta pudonnut Matilda Castren käytti vapaan viikonlopun lepäämiseen ja rentoutumiseen. Hän ehti tehdä pikavisiitin Skotlannin ylämaille yhdessä puolisonsa Daniel Morenon kanssa.

- Oltiin puolitoista päivää Skotlannin pohjoisosassa. Siellä oli tosi hienoja maisemia, kun kävimme vähän retkeilemässä. Siinä sai hieman huilata ennen tätä viikkoa, Castren kertoo tiedotteessaan.

Huili tuli hyvään saumaan, sillä torstaina käynnistyy naisten kauden viimeinen major-turnaus, AIG Women’s Open. Se on Castrenin Euroopan-visiitin kolmas kilpailu, eivätkä kaksi ensimmäistä kilpailua ole tuoneet aivan sitä tulosta, mitä Castren odotti.

- Oli tosi paljon matkustamista, eikä oikein saanut valmistauduttua noihin kahteen edelliseen kisaan niin hyvin kuin olisin halunnut. Nyt tuntuu, että on saanut tehdä kaikki hommat rauhassa. On ollut aika rentouttava tämä alkuviikko, vaikka on majoriin valmistautuminen.

Aivan Edinburgin kupeessa sijaitseva legendaarinen Muirfield on saanut järjestelyvastuun naisten Openista. Links-golfia on luvassa tällä viikolla, ja se sopii Castrenille, joka on päässyt harjoituspäivien aikana hyvin kenttään kiinni.

- On tosi hauskaa pelata vähän erilaista golfia. Saa lyödä noista syvistä bunkkereista ja lyödä vähän matalampaa rullitusta. Tuntuu, että minulla on nuo links-lyönnit aika hyvin hallussa. On ollut kiva lyödä niitä nämä pari päivää, viime vuoden kilpailussa 20:nneksi sijoittunut Castren sanoo.

Skotlannissa saa varautua siihen, että meren rannalla olevilla kentillä tuuli on aina pelissä mukana. Castren huomasi tuulen vaikutuksen jo harjoituspäivien aikana.

- Tuuli vaikeuttaa tuota kenttää aika paljon. Riippuu paljon tuulen suunnasta, kuinka pitkinä väylät pelaavat. Löin harkkakierroksilla par-nelosilla jatkolyöntiin jopa puukolmosta, kun oli vastatuuli. Sitten taas myötätuuleen pääsin par-vitosen draivilla ja rautanelosella griinille. Kisassa pitäisi ilmeisesti olla tämä sama tuuli. Jos se sattuu kääntymään, voi tulla aika mielenkiintoista.

Castren käynnistää kauden viimeisen major-turnauksen torstaina kello 15.27 Suomen aikaa. Hänen kanssaan pelaavat Korean In Kyung Kim ja englantilainen amatööri Caley McGinty.

Kilpailun muut suomalaispelaajat ovat Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström, joka selvitti tiensä kilpailuun karsinnan kautta.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kilpailun suorana lähetyksenä. Torstaina ja perjantaina lähetysajat ovat kello 13-21, lauantaina ja sunnuntaina 15-23.

Lue myös: Naisten jalkapallo siirtyi kovaan ammattilaisaikaan – Suomi jää junasta


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Nyt oli ME todella lähellä!

10.08.2022 21:49:35
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva