palkki

Urheilutoimittajain liitto oikoo Johanna Aatsalon kohuväitteitä

19.02.2024 - 15:26:00

uutiskuva

Urheilutoimittajain liitto julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se haluaa oikaista Johanna Aatsalon kirjan Paljastus. Tarina dopinguutisesta ja toimittaja, joka haluttiin vaientaa (WSOY) väittämiä.

Aatsalo väitti kirjassaan, että hänet olisi erotettu Urheilutoimittajain liitosta 1998 kertomatta asiasta hänelle itselleen. Urheilutoimittajain liiton pöytäkirjoista ei erottamisesta löydy merkintää.

Tiedotteessa lisäksi kerrotaan, että vuonna 1998 Urheilutoimittajain liiton hallituksen jäsenenä toiminut Pauli Saukkonen muistaa ja todistaa, ettei Aatsaloa ole hallituksen toimesta tuolloin erotettu.

Aatsalon kirjassa kerrotaan myös, että STT:n dopinguutisointi tammikuussa 1998 olisi johtanut siihen, että Urheilutoimittajain liiton silloinen puheenjohtaja Timo Järviö olisi osallistunut Olympiakomitean kaavailuihin evätä STT:n toimittajien media-akkreditointi Naganon talviolympialaisiin. Mutta Fair Play -lehden 01/1998 pääkirjoituksessaan Järviö kirjoitti paheksuvaan sävyyn Olympiakomitean suunnitelmista.

Pääkirjoituksen perusteella on Urheilutoimittajain liiton mukaan vaikea uskoa, että Järviö olisi henkilökohtaisesti ollut mukana Olympiakomitean suunnitelmissa, vaan tämä puolusti vahvasti kirjoituksessaan sekä muutenkin työssään journalistista riippumattomuutta. Kuvakaappaus Järviön kirjoituksesta on tiedotteessa mukana.

Aatsalo oli julkaissut työnantajansa STT:n kautta jutun, jossa hiihtäjä Jari Räsäsen kerrottiin ostaneen kasvuhormonia. Oikeudessa asiaa ei pystytty lopulta todistamaan ja Aatsalo sai kovan tuomion joutuen myös julkisen ruoskinnan kohteeksi.

Sittemmin kuusi suomalaishiihtäjää kärähti Lahden 2001 MM-kisoissa dopingista. Kymmenisen vuotta Lahden doping-skandaalin jälkeen Aatsalo sai oikeudessa niin sanotusti synninpäästön ja Räsänen tuomion.

Urheilutoimittajain liitto ilmoittaa olevansa pahoillaan seurauksista, joita Johanna Aatsalo joutui kokemaan vuoden 1998 dopinguutisen takia. Urheilutoimittajain liitto haluaa kuitenkin tiedotteessa esitettyjen todisteiden valossa oikaista Aatsalon kirjassa olevat virheelliset liittoa ja sen entistä, edesmennyttä puheenjohtajaa koskevat väittämät.

Lue myös: Christian Hornerin skandaalilla saattaa olla Red Bullille järisyttävät vaikutukset


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset