Suomen Valmentajat kertoi tiedotteessaan maanantaina, että se kokee, että Suomen Olympiakomitean hallituksessa tulee olla jäseniä, jotka tuovat valmennusosaamista ja valmentajien ääntä päätöksentekoon. Siksi se asettaa hallitukseen nyt ehdolle oman ehdokkaansa.
Suomen Valmentajat esittää hallitukseen Erkka Westerlundia, joka on pitkän linjan valmentaja, vaikuttaja ja laaja-alainen urheilun osaaja.
- Valmennuksen laatu on tärkein yksittäinen tekijä urheilijan kehittymisessä, ja määrittää pitkälti suomalaisen urheilun laadun. Olympiakomitean hallituksessa on tarve urheilun ja valmennusosaamisen edustajalle, Suomen Valmentajien puheenjohtaja, käsipallovalmentaja Toni Kallio, toteaa.
Westerlundilla on pitkä valmentajaura jääkiekossa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Viimeiset vuodet hän on sparrannut useiden lajien kehitysprosesseja ja vienyt urheilun oppeja yritysmaailmaan.
Hänet tunnetaan tiedotteen mukaan myös valmentajuuden edistäjänä niin Suomen Valmentajissa kuin valmentajien ammattijärjestössä Suomen Ammattivalmentajat SAVAL:issakin, jossa hän toimii puheenjohtajana.
- Urheilun on uudistettava tarinansa ja löydettävä nykyistä paremmin yhteiskunnallinen merkityksensä. On tuotava hyvät asiat esille, kuten ilo, positiivisuus, rohkeus, innostus ja arvostus. Tarvitsemme tarinan, joka yhdistää!
- Kun teknologia kehittyy, niin vaarana on, että ihminen taantuu. Urheilun tehtävä on kehittää ihmistä ja ihmisten välistä yhteistyötä. Ihminen on urheilun isoin voimavara, Westerlund visioi.
Tiedotteen mukaan suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa on kaksi isoa tavoitetta: kansakunnan toimintakyvyn ja huippu-urheilumenestyksen parantaminen.
- Kansakunnan toimintakyky on heikentynyt jo 50 vuoden ajan ja huippu-urheilumenestys on hiipunut etenkin viimeisten 15 vuoden aikana. Nämä kaksi urheilun tavoitetta eivät ole ristiriidassa keskenään, päinvastoin, ne tukevat toinen toisiaan.
- Sen vuoksi on perusteltua, että Olympiakomitean yhteiskunnallisena vastuualueena on pitää huolta sekä kansakunnan toimintakyvystä että huippu-urheilumenestyksestä, Westerlund, joka on ollut edellisen kauden Olympiakomitean hallituksessa varajäsenen roolissa, linjaa.
Westerlundilla on selvä näkemys myös tavoitteisiin pääsemisen keinoista.
- Tarvitsemme lisää kunnianhimoa ja suomalaista sisua asioiden tekemiseen. Suomalainen liikunta ja urheilu tarvitsevat yhteisiä toiminnallisia tavoitteita ja toiminnallista rimaa on nostettava.
- Menestystavoitteiden lisäksi tarvitaan sekä toiminnallisia tavoitteita että osaamistavoitteita, jotka tukevat päivittäisen tekemisen laatua, Westerlund jatkaa.
Edellisen hallituskauden varajäsenyyden kokemuksella Westerlund kokee tiedotteen mukaan, että Olympiakomitean on oltava nykyistä vahvemmin johtamassa suomalaista liikuntaa ja urheilua, ei vain itse Olympiakomiteaa järjestönä. Lajiliittojen ja seurojen kautta tehtävän organisoidun liikunta- ja urheilutoiminnan tulee olla päätöksenteon keskiössä.
Westerlund osallistuu Suomen Olympiakomitean hallituskandidaattien esittäytymistilaisuuteen 13.11. kello 15-17 Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa. Olympiakomitealle valitaan uusi hallitus syyskokouksessa 30.11.
Lue myös: Suomen Olympiakomitealta synkkä tiedote
Tweet